12-09-2015 TSV Gudok C6 – Sc ’t Zand C3G (2-3)

Vandaag stond voor onze C3 de uitwedstrijd tegen TSV Gudok C6 op het programma.
Dit zijn de befaamde derby's en daar wordt extra hard voor getraind. Het was een lange dag wachten want we mochten pas om 16:00 uur aftrappen. De C3 miste een paar spelers, Daan/Esmee & Ali waren afwezig maar we kregen versterking van Youri (C4).
De wedstrijd begon ook nog eens een kwartier te laat dus de mannen stonden al ruim op tijd klaar om deze klus ff te klaren.

Het begin van de wedstrijd was in evenwicht en de bal werd lekker rond getikt op het middenveld. Echte kansen waren er niet en beide teams waren afwachtend in de opbouw. Het spel was vandaag van minder niveau dan die van de wedstrijd tegen Gilze maar dat kwam vast door de regen en het late tijdstip. Na een mooie actie van Toygun op het middenveld kwam Rodgemar oog in oog te staan met de keeper en heel rustig en bedeesd ronde hij af. Zo de kop was eraf en we kunnen nu op de tribune gaan genieten van een echte leuke pot. De C3 bleef elkaar zoeken en creëerde kleine kansjes. Doordat de keeper van Gudok de bal verkeerd uitspeelde kwam Skip in bal bezit en trachtte de bal ff in de netten te leggen. De keeper kwam goed uit maar in de rebound prikte Skip toch mooi de 0-2 binnen.

Nu zijn ze los en gaan er vast meer doelpunten vallen. Helaas moesten wij verder zonder onze spits Rodgemar want deze werd gewisseld omdat ie een bovenbeen blessure had en kwam Dennis in de spits te spelen. het spel ging over en weer en Gudok kwam wat meer in de buurt van ons doel te spelen. Er waren weinig kansen voor Gudok dus echte zorgen waren er niet. Na een perfecte spel hervatting van onze keeper Daniel, Zijn uittrap kwam ver op de helft van Gudok maakt Dennis heel simpel de 0-3.
En ja hoor toen gebeurde het...........de C3 had de wedstrijd gespeeld en in de koppies ging dit doorwerken. Gudok profiteerde hiervan en maakte net voor rust nog de 1-3. De druk werd groter op de C3 en de rust kwam gelukkig vrij snel.

De 2e helft was in vergelijk tot de 1ste helft een drama......het spel was beneden het niveau van de C3 en ook de leidsman was in de 2e helft het spoor bijster. Tuurlijk staan deze mensen als vrijwilliger op zaterdag hun wedstrijdje te fluiten maar de beslissingen en manier van fluiten was niet echt goed te noemen. Ook daar moeten spelers van leren en zeker niet op reageren. Niets liep meer bij de C3 en het combineren was verleden tijd. Lange ballen en gauw thuis was de gedachten en daar maakte Gudok dankbaar gebruik van. Gudok maakte 2-3 en de jongens van de C3 stonden tegen zichzelf te spelen.
Gelukkig konden we de winst nog meenemen naar huis maar er zal op de trainingen vast nog wel door Alfred/Rob en Laurens teruggepakt worden naar deze 2e helft.

Het is uitdelen en incasseren en zeker niet de controle verliezen over de wedstrijd en jezelf.
Woensdag mogen we hopelijk weer genieten in de bekerwedstrijd tegen Gudok C8 en laten de jongens zien wat ze werkelijk in huis hebben. En dat deze gehele nieuwe groep instaat is tot heel goed voetbal dat weten we zeker. Kwaliteit en creativiteit is voldoende aanwezig.