01-10-2016 Sc ’t Zand MO17-1 – Beerse Boys MO17-1 (6-1)

Zaterdag 01 oktober

Competitiewedstrijd Sc ’t Zand MO17-1  –  Beerse Boys MO17-1

Vandaag stond de topper  in de hoofdklasse op het affiche. Ik toog naar de Bijsterveldenlaan om een mooi pot voetbal te zien. Dat deze wedstrijd leefde, was wel duidelijk. Er stond aardig wat publiek langs de kant. Om half 3 werd er dan uiteindelijk afgetrapt onder de fluitende leiding van de enige vrouwelijke scheidsrechter van ’t Zand.

In het begin was et aftasten, maar gaande de wedstrijd kwam ’t Zand steeds beter in haar spel. Beerse Boys werd teruggedrongen op eigen helft. De kansen namen toe voor ’t Zand,maar werden telkens op knappe wijze om zeep geholpen. Lisanne had kennelijk nieuwe voetbalschoenen, want ze was vergeten de doos er af te halen of had haar schoenen links aan, maar het lukt niet om het net te vinden. Toch was het in de 34e minuut raak. Er werd een goede aanval opgezet en was het Lisanne, die met een mooie pass Madelief bediende. Madelief faalde niet en scoorde beheerst de 1 – 0.

5 minuten later was het Noortje die de bal op het middenveld veroverde, op avontuur ging en uiteindelijk onreglementair binnen de 16 meter neergelegd. De scheids gaf een terechte strafschop, echter alles wat Beerse Boys  was, waren ze het er niet mee eens (verschil van inzicht) en moesten de toeschouwers achter de afrastering. Noortje faalde niet van elf meter en scoorde de dik verdiende 2 – 0 zo vlak voor rust.

’t Zand kwam goed de rust door, want direct vanaf de aftrap scoorde Lisanne eindelijk weer  eens op aangeven Julia de 3 – 0. Kennelijk had ze de doos in de kleedkamer achtergelaten want weer 7 minuten later scoorde Lisanne de 4 – 0, nu op aangeven van Annemay, die ook een puike wedstrijd speelde. Even dacht ’t Zand dat de wedstrijd wel gespeeld was, maar Beerse Boys gaf niet op. Zak verdedigen werd afgestraft en zo kwam Beerse Boys toch nog terug naar 4 – 1. Beers Boys wilde meer en er kwam meer ruimte voor ’t Zand. Na een goede uitbraak werd Maud neergelegd ongeveer 30 meter van het doel van Beerse Boys. Madelief ging achter de toegekende vrije trap staan en scoorde fraai met links in de rechterbovenhoek. (dat doet ze anders nooit). Droomt waarschijnlijk het gehele weekend over deze geweldige treffer!

2 minuten voor het einde gaf Madelief nog 1 keer gas. Links en rechts werden spelers van Beerse Boys het bos ingestuurd. Madelief scoorde beheerst met buitenkant rechts en daarmee de dikverdiende 6 – 1 overwinning. Aangezien Emplina 2 niveautjes lager is gaan spelen, is het resultaat door de KNVB teniet gedaan en staat ’t Zand met 6 punten uit 2 wedstrijden op de 2e plaats. Volgende week eerst maar Best Vooruit slachten en daarna koploper OJC Rosmalen.

Ik kijk daar nu al weer naar uit, aangezien 2 jaar geleden op de 2e paasdag een spectaculaire wedstrijd in de kwartfinale beker werd gespeeld tussen de MB1 en OJC Rosmalen. Wedstrijden tussen deze 2 rivalen leverde altijd spektakel van de bovenste plank. Ik ben er weer bij. U ook??