02-09-2015 Gilze C4 – Sc ’t Zand C3G (0-9)(B)

Vandaag moest de C3 voor de 1ste keer aantreden in een officiële wedstrijd in de nieuwe samenstelling dit jaar.
Onze C3 is een geheel nieuw team met zowel eerste als tweede jaar spelers en diverse jongens en meid van buitenaf.
Een groep die potentie heeft om wekelijks beter te kunnen worden maar hebben bijna nog niet samen gespeeld. Wat kunnen Rob en Alfred dan verwachten en waar zitten de verbeterpunten. Samen met Laurens gaan de 3 mannen dit team een bijzonder leuk en sportief jaar geven en als ze elkaar gaan vinden in het veld en alle koppies gaan dezelfde kant op staan dan gaat het een plezierig jaar worden voor spelers, staff en toeschouwers.
Vandaag dus de eerste graadmeter voor dit team. Helaas was Alfred afwezig en moest Rob de jongens alleen voorbereiden en begeleiden.

Bij het betreden van een perfecte grasmat stonden daar toch wel hele flinke kerels. Een team van hoofdzakelijk tweede jaar spelers en ze stonden de ballen lekker soepel en strak in te spelen.
Na het startsignaal van de uiterst goed fluitende scheidsrechter ging de wedstrijd los. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er was geen duidelijk overwicht van één van de teams.
De C3 speelde de bal lekker rond en het was duidelijk dat ze een opdracht hadden meegekregen. De bal het werk laten doen en veel combineren. Dat laatste ging steeds beter en we kregen meer grip op de helft van de tegenstander.

Na ongeveer 18 minuten werd de bal door Sander op een fantastische manier strak ingespeeld. Hij liep zelf door en op rand 16 kreeg hij de bal terug. Hij scoorde met een bekeken schot mooi in het uiterste hoekje buiten bereik van de keeper.
0-1 was een feit en de C3 leek ineens alle schroom van zich afgespeeld te hebben en de kansen werden steeds groter.
Gelukkig werden de kansen ook omgezet in goals.........Dennis maakte snel na zijn wissel de 0-2 en niet veel later de 0-3.
Dat is ff lekker rusten.
Ook in de 2e helft speelde de C3 als een team en werd heel veel gecombineerd en gekaatst. Het was niet te zien dat dit team nog in een opstartfase zit. De wedstrijd was voor Gilze voorbij toen Toygun de 0-4 binnenschoot.
Iedereen vocht voor elke bal en meter en Gilze werd op alle fronten afgetroefd. Mark maakte nog de 0-5.
Verdedigend stond het als een huis........er werden geen kansen weggegeven en onze keeper Justin had een makkie vandaag.
Toygun kon het niet laten om ook nog de 0-6 / 0-7 en 0-8 te maken.
Het middenveld speelde ook bijzonder rustig en brachten de spitsen in stelling vanuit elke positie op het veld.
Na de afgekeurde 0-9 van Dennis kon Rodgemar het niet meer aanzien en maakte de 0-9 alsnog.

Wat was het enorm genieten langs de lijn en wat heeft dit team laten zien waartoe ze instaat zijn. Geen haantjes gedrag of egoïstisch voetballen maar iedereen binnen het team de kans gunnen om te laten zien hoe er gevoetbald kan/moet worden.

Alfred, Rob & Laurens kunnen hierop verder doorpakken en dan gaan de supporters van de C3 hele mooie wedstrijden zien.
Justin, Esmee, Sander, Mark, Lucas, Tom, Ali, Toygun, Rodgemar, Rick, Nick, Skip, Alex, Daan & Dennis wij hebben genoten van deze mooie wedstrijd en kijken nu al uit naar komende zaterdag.

Supporters C3