02-09-2016 Sc’t Zand MO17-1 – Baardwijk MO17-1 (4-0)

Bekerwedstrijd Sc’t Zand MO17-1   -  Baardwijk MO17-1

Helaas heb ik vorig seizoen afscheid moeten nemen van het duo “ Bassie & Adriaan” en was benieuwd hoe het “nieuwe” team van  ’t Zand MO 17-1 dit seizoen zou vergaan.

Ik toog naar de Bijsterveldenlaan en zag ’t Zand aantreden tegen Baardwijk. Vorig seizoen was deze wedstrijd ook in de eerste bekerronde en won ’ t Zand met 3 - 1 van Baardwijk.

Ik zag bij aankomst in de kantine het nieuwe trainersduo Hennie & Michelle en vroeg wat hun verwachting was van het komende voetbalseizoen. Onder het genot van een bakkie koffie werd er weer eens over voetbal gesproken (zomerstop was toch wel lang). Nadat de opstelling bekend was, trok de dames van Hennie & Michelle zich terug in de bespreekkamer voor de tactische bespreking.

 

Om 14.30 uur werd er op veld 5 afgetrapt. ’t Zand begon wat onwennig en de bal vloog dan  alle kanten op omdat ook Baardwijk de bal niet onder controle kreeg . ’t Zand kreeg wat kleine kansjes maar daar bleef het ook bij. Uiteindelijk was het in de 18e minuut toch raak.

Eerst schoot Lisanne op de keepster van Baardwijk en vervolgens Madelief op de lat. Noortje die goed oplette, liep door en schoot de bal achter de kansloze keepster van Baarwijk de 1 – 0 binnen. Waar iedereen dacht dat het ijs gebroken was voor ’t Zand, had het mis. ’t Zand ploeterde voort. Het werd een hotseknotsebegonia wedstrijd. Het leek wel of sommige speelsters met hun gedachte nog op het strand lagen van “Sunny Beach” en de doos nog om hun voetbalschoenen hadden laten zitten. Tot aan de rust gebeurde er niets spectaculairs meer en snakte Hennie & Michelle naar de rust om wat tactische zaken bij te stellen. Ondanks dat het positioneel allemaal wel goed stond, kwamen de combinaties niet uit de verf. De 2e helft werd dat wel opgepakt en ’t Zand werd aanzienlijk sterker en een 2e doelpunt hing in de lucht. In de 56e minuut veroverde Noortje de bal op het middenveld en ging op avontuur totdat zij binnen de 16 meter tegen de grasmat gekegeld werd en verdiende zo een strafschop. Noortje ging zelf achter de bal staan en scoorde de verdiende 2 – 0. Een paar minuten later zorgde Madelief voor de 3 – 0. Zij kwam van links en draaide de 16 meter binnen en scoorde fraai met een curve in de rechterhoek. Baardwijk ging verhaal halen bij de scheidsrechter omdat zij vonden dat er een overtreding van Madelief aan vooraf ging. (ik denk dat Baardwijk daar gelijk in had) maar goed het doelpunt werd geteld en nadat de gemoederen bedaard waren gingen de meiden weer verder met voetballen. In de 70e minuut werd eindelijk een goed lopende combinatie afgerond door Noortje die fraai aangespeeld werd door Lisanne en daarmee de 4 – 0 en haar 3e doelpunt scoorde. Uiteindelijk was het een eenvoudige overwinning.

Als er weer meer zelfvertrouwen komt en het team wat beter op elkaar ingespeeld raakt, dan kan het een mooi seizoen gaan worden. Want een ding is zeker. Dit team heeft kwaliteit voldoenden huis. Volgende week staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma uit bij RKDVC in Drunen.

Rep de reporter.