03-09-2016 Sc ’t Zand JO19-5 – Rijen JO19-2 (6-2)

GOEDE 1STE OVERWINNING VOOR DE J019-5
Na de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen achilles veen stond vandaag de 1ste wedstrijd van het bekertoernooi op het programma.
Rijen was onze tegenstander. Een team dat dit seizoen uitkomt in de 3de klasse.
Afwezig vandaag youri vanwege een knieblessure en gijs was nog niet terug van vakantie.
de 1ste helft.
Dat we zeker in het begin van het seizoen het regelmatig moeilijk zullen krijgen was ons wel duidelijk.
Het spelletje gaat weer wat sneller en weer wat fysieker. Oplossing is dus gaan voetballen.
In het begin deden we een beetje mee met de tegenstander en daar moeten we dus mee oppassen,
Zo ook nu weer. Als snel kwamen we op een 0-1 achterstand. Rijen deed niet anders als de lange bal spelen en dat op fysieke kracht er iets proberen uit te halen.
Daar kwam bij dat mitch geblesseerd uitviel dus dat was wel een aderlating.
Wij moeten iets verder van de goal voetballen en aansluiten zodat er op buitenspel gespeeld kan worden.
Dat lukte en ook wij kregen kansen. Milo maakte in de 9de minuut al de gelijkmaker 1-1,
We gingen verder met ons betere spel en rijen werd steeds verder teruggedrukt waar ze alleen nog spaarzaam eruit kwamen via hun lange bal.
Joep maakte in de 15e minuut via een vrije trap van zo´n 20 mtr er 2-1 van en we gingen er in geloven dat een goed resultaat erin zat.
Tot de drinkpauze waren we sterker. Halverwege de 1ste helft werd er even gestopt om wat te drinken ivm de warmte.
Hier houd ik niet zo van want je bent er even uit. Toch kwamen we voor rust nog op 3-1 door stijn die hem maar hoefde in te tikken na goed af leggen door ronaldo.
Ruststand 3-1
de 2de helft
ook nu begon het weer hetzelfde. Als snel kwam Rijen terug in de wedstrijd 3-2, ook weer onnodig. Rijen zat kapot maar krijgt zo weer lucht om er iets van te maken.
Ze gingen nog wat harder spelen en probeerden via tijdrekken en constant voor buitenspel te vlaggen ons te ontregelen.
Dat lukte vrij aardig want ze kregen wat meer kansjes en wij hadden het wat moelijker.
Toch waren wij het die scoorden. Bob mocht een vrije trap nemen vanaf een mtr of 40. de keeper kreeg hem niet verwerkt en roy was er als de kippen bij om hem erin te tikken 4-2,
Rijen verloor het geloof in een goed afloop en wij gingen steeds beter voetballen zeker omdat de ruimtes op het middenveld steeds groter werd.
In de 70ste minuut kregen we een corner van links. Deze werd door stijn genomen en panklaar bij de 2de paal neergelegd waar milo hem er zo in kon knikken 5-2,
De 6-2 tenslotte kwam op naam van stijn die met een schot net binnen het strafschopgebied de bal boven in de goal deponeerde.
eindstand 6-2,
scheidsrechter M. Das bedankt voor het leiden van deze wedstrijd
Een goed overwinning jongens. Dik verdiend.