03-12-2016 RKVV Nieuwkuijk MO17-1 – Sc ’t Zand MO17-1 (0-3)

Zaterdag 03 december

Competitiewedstrijd   RKVV Nieuwkuijk MO17-1  –   Sc ’t Zand MO17-1

Ivm technische verstoringen bij de redactie, was er vorige week geen verslag van de wedstrijd

MO 17-1 van ’t Zand vs RKVV Nieuwkuijk. Nieuwkuijk is een nieuwkomer in de hoofdklasse en heeft de plaats ingenomen van Emplina die naar de 2e klasse was afgedaald na een dikke nederlaag tegen, jawel “ Sc ’t Zand MO-17” .  Een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week leerde al snel dat Nieuwkuijk een jonge ploeg is met een paar jonge talenten in het team die bereid waren de kampioen wel een paar punten af te snoepen. ’t Zand begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Nieuwkuijk zette vanaf het begin druk en ’t Zand worstelde met de posities. Uiteindelijk was het Nieuwkuijk die verdiend op voorsprong kwam in de 17e minuut. Het trainersduo Michelle en Hennie konden het niet meer aanzien en werden er een  paar wissels doorgevoerd. Op slag van rust kwam dan toch de gelijkmaker tot stand. Het was Senna die fraai scoorde op aangeven van Madelief. Meteen na de aftrap van de 2e helft stoomde Noortje op naar het doel van Nieuwkuijk en stelde Lisanne in staat de 1 – 2 te scoren.  ’t Zand kreeg de overhand, Nieuwkuijk raakte vermoeid door het vele loopvermogen en zakt er conditioneel door heen. ’t Zand sloeg nog 2x toe via Noortje en Madelief en werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4 – 1. Wederom werd er niet verloren door de meiden van ’t Zand, maar een beste wedstrijd was het allerminst. Eentje die gauw in de Fabeltjeskrant kan worden bijgeschreven.

Vandaag stond de returnwedstrijd uit tegen Nieuwkuijk op het affiche.  Ik was toch benieuwd of ’t Zand geleerd had van vorige week. Er werd op het hoofdveld gespeeld en het halve dorp was leeg gelopen om hun trots te zien spelen tegen de grote club uit Tilburg. Ik zocht een leuk plekje tussen het knusse publiek om de wedstrijd te aanschouwen. ’t Zand mistte hun keepster die ziek achter bleef. Maar met invalkeepster Joyce stond er ook een betrouwbare keepster op doel.

Ondanks alle waarschuwing van het Michelle en Hennie begon het Zand wederom niet scherp en was er in de eerste minuut al een dikke kans voor Nieuwkuijk. De verdediging  van t’ Zand was kennelijk al in de winterslaap beland, maar gelukkig was Joyce de enige die wel wakker was en met een fabelachtige redding verrichte zij een heldendaad en zo voorkwam zij dat Nieuwkuijk op voorsprong kon komen.  Alsof de Kerstman met zijn rendieren over het veld kwam gevlogen, maar de meiden van ’t Zand kregen weer de geest en besefte dat ze weer op een voetbalveld stonden ipv dat ze op een roze wolk zaten. Eindelijk werd er werd er weer gevoetbald, maar dat Nieuwkuijk ook en dus moest het gecombineerd worden met strijd. Uiteindelijk werd een mooie aanval afgerond. Maud bediende Julia op maar en stond de 0 – 1 op het scorebord. Nieuwkuijk moest achteruit en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor ’t Zand. De paal en lat werden in die fase diverse keren getest, maar die bezweken niet onder de druk van ’t Zand. De mooiste pegel op de winkelhaak kwam van de voet van Maud en had een beauty geweest als deze had gezeten. Ook Madelief testte het aluminium ook nog een keer, maar helaas. ’t Zand ging rusten, met slechts 0 – 1 voorsprong.

Na de thee ging ’t Zand op jacht naar het volgende doelpunt. Noortje die een goede wedstrijd speelde, ging een goede combinatie aan met Madelief en stelde Madelief in de 48e minuut in staat om de 0 – 2 te maken. Madelief deed wat ze moest doen en deponeerde de bal in het netje. Zoals gezegd, speelde Noortje een goede wedstrijd. Zij werd fel op de huid gezeten door heer tegenstandster die een paar flinke overtredingen nodig had om Noortje af te stoppen. Helaas zat de vrouw in het zwart er een paar keer naast, maar floot verder een puike wedstrijd . In 1 van deze momenten kwam Nieuwkuijk er gevaarlijk uit. Joyce kwam goed uit haar doel en gelukkig zag iedereen de bal net naast gaan, maar gaf de vrouw in het zwart een corner aan Nieuwkuijk. Dit tot vol ongeloof van het publiek. Maar de verzorger van ’t Zand was al onder weg naar Joyce want deze lag nog steeds op de grond. Wat bleek, Joyce had met het puntje van haar neus de bal geraakt, waarmee zij de aansluitingstreffer voor Nieuwkuijk had voorkomen.  Na wat zalvende woorden en een beetje Lourdeswater, werd Joyce weer opgeknapt. In de 68e minuut werd Noortje onderuitgehaald em mocht ’t Zand een vrije trap nemen. De bal werd door de keepster weggebokst. Noortje stond op de 16 meter met haar rug naar het doel en met een prachtige omhaal aal Suarez scoorde ze schitterend de  0 – 3 en bleef ’t Zand voor de 13e keer achter elkaar ongeslagen.