04-06-2016 Sc ’t Zand MB1 – vv Smerdiek MB1 (4-0) bekerfinale

Zaterdag 04 juni

Sc’t Zand MB1 -  vv Smerdiek MB1 (Finale Bekerwedstrijd)

Vandaag vond de bekerfinale van de KNVB district zuid 1 plaats op het complex van Jeka.

De tegenstander van de MB1 was het Zeeuwse vv Smerdiek. De zon stond hoog aan de hemel en het beloofde een warme dag te worden. De wedstrijd begon om 11.30 uur, gelukkig nog niet zo heel warm. Op de parkeerplaats aan de bijsterveldenlaan was het een drukte van jewelste. Ik stuurde mij exclusieve Ferrari de parkeerplaats op en zag net Bassie & Adriaan uit het autootje van Adriaan stappen. (zouden ze de opstelling in het geheim hebben gemaakt, we zullen het later weten).

 

De spanning stond op de gezichten van de meiden af te lezen. En ergens ook wel begrijpelijk. Als je eenmaal in de finale staat, wil je hem ook winnen. Dus stond er wel degelijk iets op het spel. Omstreeks 10 uur vertrok de karavaan richting Breda. Ik reed achteraan de stoet en vooraan wezen Bassie & Adriaan de weg. Nadat de 2e rotonde 3 keer was genomen en iedereen trouw volgde, trok de karavaan verder.

 

Op het complex van Jeka aangekomen was het een drukte van jewelste. Er werden nog meerder finales gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Na ruim een half uur betraden de meiden het kunstgras voor een uitgebreide warming-up.

 

Om half 12 was het dan eindelijk zover. Er werd op het hoofdveld van Jeka gespeeld en er stonden vele supporters aan de kant van de lijn en op de tribune. Nadat  het arbitrale trio alle passen hadden gecontroleerd, kon er worden afgetrapt. Vanaf het fluitsignaal wilde ’t Zand meteen haar stempel drukken, maar Smerdiek liet dat niet toe. Zij probeerde het spel te ontregelend door alle ballen via de zijkant uit te schieten. Zo kon ’t Zand nooit in haar spel komen. Dit duurde ongeveer 15 minuten lang. Uiteindelijk werd de bal een keer de andere kant op gespeeld en meteen was het raak. Madelief dribbelde van links naar binnen en haalde uit met rechts en plaatste de bal achter de kansloze keepster van Smerdiek en scoorde daarmee de belangrijke 1 - 0. Je zag dat er een last van de schouders viel van de meiden van ’t Zand, want de wedstrijd werd naar zich toegetrokken en er werd steeds beter gespeeld, voor zover Smerdiek het toeliet. Smerdiek kon niet echt gevaarlijk worden en Michelle werd nog niet echt op de proef gesteld. In de 20e minuut mocht Madelief schuin voor het doel van Smerdiek een vrije trap nemen. De keepster van Smerdiek verkeek zich op het schot van Madelief en greep volledig mis. Daarmee bracht Madelief de 2 – 0 op het scorebord. Tot aan de rust consolideerde de meiden van Bassie & Adriaan de stand en voetbalde rustig naar de welverdiende pauze.

 

 In de pauze hoefde niet veel gezegd te worden. De meiden van de MB1 wisten wat ze moesten doen. Wel werd nog meegegeven scherp aan de 2e helft te beginnen. Dat hadden de meiden goed in hun oortjes geknoopt, want Smerdiek zocht meteen vanaf de aftrap Michelle op die voor het eerst in de wedstrijd echt handelend moest optreden en voorkwam de aansluitingstreffer. Daarna pakte ’t Zand de draad snel weer en kwam er een vloeiende aanval op de mat. Maud veroverde de bal op het middenveld en lanceerde Floor. Floor liet de gehele verdediging de onderkant van haar noppen zien en passeerde de keepster in de lange hoek en scoorde daarmee de 3 – 0. Smerdiek wilde nog wel ff aanzetten maar verder dan het middenveld kwamen zij niet. In de 48e minuut maakte die dekselse Floor 4 – 0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Smerdiek kon niet meer en ’t Zand hoefde niet meer en alles en iedereen keek uit naar het verlossende fluitsignaal van de man in het geel. Toen dat gebeurde barste het feestgedruis los. Iedereen werd er bij betrokken De geblesseerde spelers, ouders en opa’s en oma’s en alles wat de MB1 een warm hart toedraagt. De meiden van Bassie & Adriaan hadden het verdiend om deze beker te winnen.  De moeilijkste tegenstanders werden in de kwart en halve finale uitgeschakeld. Dat was al een top prestatie. Nadat iedereen gehuldigd was, toog de karavaan al toeterend en met vlaggen zwaaiend weer richting ’t Zand. Daar aangekomen werd er nog tot in de late uurtjes gefeest. Chapeau voor het trainers duo die voor de 2e keer de beker binnen wisten hengelen met 2 verschillende teams.

 

Ook de meiden van de MB1 namens Rep en e redactie van harte gefeliciteerd.

Bijgevoegd de link van het NOS journaal https://www.youtube.com/watch?v=NT6aao0KlEw&feature=youtu.be

Zo voor Rep zit het er weer op en gaat hij genieten van een welverdiende vakantie. 

Fijne vakantie en wellicht weer tot volgend jaar

 Rep de reporter