05-03-2016 The Gunners C2 – Sc ’t Zand C4 (1-6)

Doelpuntenmachine

De vierde competitieronde leverde voor ons team wederom een uitduel op en ook nu ging de reis weer 20 kilometer westwaarts, waar we in de Bredase wijk de Haagse Beemden tegen The Gunners C2 aantraden. Vanwege familieomstandigheden misten we Mohamed en Husseyn was ziek. Dit zorgde voor de nodige omzettingen in het team, want door de afwezigheid van Mohamed en Husseyn misten we twee creatieve spelers die in de aanval voor gevaar kunnen zorgen. Door de overwinning op Gesta C1 was afgelopen week het nodige zelfvertrouwen getankt en op de trainingen was er prima arbeid verricht. We waren gebrand om ook vandaag een overwinning te pakken.

Om 12.00 uur ging de wedstrijd onder leiding van een jeugdscheidsrechter van start. De secondewijzer was op het uurwerk van de scheidsrechter nog niet helemaal rond geweest of Sc ’t Zand had al gescoord. Op aangeven van Sem schoof Denzel in de eerste minuut de bal langs de keeper in het doel, 0-1. Dat was pas een begin ! The Gunners gaven echter direct een antwoord en waren niet van plan om als kanonnenvoer te worden gebruikt. In de derde minuut verdween de bal na een aanval voor de thuisploeg nog over het doel, maar een minuut later was het wel raak. De uittrap van Fernando bereikte Tim net niet, waardoor The Gunners de bal konden onderscheppen. Dit buitenkansje werd direct door hun verzilverd, 1-1. Dit was een streep door de plannen van de C4 en direct werd er naar een hoger baltempo doorgeschakeld. Dit leverde talrijke kansen op, maar schoten op doel van Denzel, Youri en Danny leverden niet het gewenste resultaat op. De tegenstander kwam echter steeds meer onder druk te staan. In de 17e minuut zagen de meegereisde Sc ’t Zand supporters dat Carlo een fraaie dieptepass op Denzel gaf die via de linkervleugel de bal de zestien meter in pompte. Van schrik schoot een verdediger van The Gunners op de lat van zijn eigen doel. Een paar minuut later volgde dan eindelijk de beloning voor het harde werken. Dani kreeg de bal op de rand van de zestien meter voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. De bal verdween over de keeper in het dak van het doel, 1-2. In het resterende gedeelte van de eerste helft nam de C4 begrijpelijkerwijs wat gas terug en controleerde rustig de voorsprong. Met een 1-2 tussenstand werd in de rust dan ook de kleedkamer opgezocht.

Na de nodige tips in de rust waren onze jongens klaar voor de tweede helft, voor de supporters van Sc ’t Zand zouden dit 35 heerlijke minuten gaan worden, zo zou later blijken. Door de spelers van Sc ’t Zand werd werkelijk geen kans meer aan de thuisploeg gegeven en we speelden nagenoeg continu op de helft van de tegenstander. Na goed doorgaan van Lars Knippels op de linkervleugel, scoorde onze gelegenheids linksbuiten met de punt van zijn schoen de 1-3. Lars had de smaak te pakken gekregen want op aangeven van Denzel lobte hij de bal een minuut later over zijn tegenstander om de bal daarna in de rechterkruising te schieten, een beauty van een doelpunt, 1-4 ! The Gunners werden van het kastje naar de muur gespeeld en dit leidde tot de nodige frustratie. In de zestien meter werd Ali onderuit gehaald, waarna Denzel de toegekende penalty benutte, 1-5. Nog was de honger naar doelpunten voor de C4 niet gestild en ze bleven maar doorgaan. Halverwege de tweede helft leek het wel een schiettent op de kermis, maar kansen van Ali en wederom Denzel leverde geen doelpunt op. Bijna was Lars Knippels bij een hattrick, maar de keeper wist de bal op het laatste moment te keren. Na 23 minuten kreeg ons team een vrije trap op een meter of twintig voor het doel. Denzel ging achter de bal staan en zag tot zijn vreugde dat de bal via het hoofd van een tegenstander in het doel verdween, 1-6. De volgende vrije trap van Denzel ging helaas net over het doel, waarna Carlo even later in scoringspositie kwam maar de bal huizenhoog richting Tilburg schoot. De laatste kans van de wedstrijd was voor Ali, maar door attent reageren van de keeper wist hij zijn schot net uit de rechterhoek te tikken. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor Sc ’t Zand C4 en kan het team terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Na het inpassen van de twee nieuwe spelers, beginnen de spelers steeds meer op elkaar ingespeeld te raken en zien we weer mooie combinaties en talrijke doelpogingen. Ga zo door jongens, komende week weer alles geven op de training en dan op naar zaterdag wanneer Waspik C2 naar Tilburg komt. Bij een mogelijke overwinning gaan we weer meespelen om de bovenste plaatsen in de poule.