05-09-2015 Sc ’t Zand C4 – Sarto C6 (9-0)(B)

Sc 't Zand C4 heeft geen genade met Sarto C6

Afgelopen week ging ons bekerduel tegen SV Reeshof C4 op de valreep niet door, omdat de tegenstander te weinig spelers zou hebben. Dit leverde ons weliswaar door de reglementaire overwinning van 0-3 een driepunter op, maar liever had iedereen natuurlijk gewoon willen voetballen. Gisteravond en afgelopen nacht kwam de regen met bakken uit de hemel en een nieuwe afgelasting lag op de loer. Gelukkig mocht ons team op kunstgras spelen, waardoor de wedstrijd tegen Sarto C6 gewoon door kon gaan. Dit team had vorige week in een thuiswedstrijd met maar liefst 1-14 van TSV Gudok C4 verloren. Aan het begin van het seizoen is de kracht van een team nog niet bekend, dus pure scorebord journalistiek. Ons team was compleet en na een goede voorbespreking en het maken van een teamfoto waren we er klaar voor. We kregen zelfs een officiële KNVB-scheidsrechter !

De wedstrijd was vijf minuten bezig toen onze aanvoerder voor vandaag, Youri, besloot om de bal eens richting het doel te schieten. Onderweg werd de bal via een speler van Sarto van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was, 1-0. De tegenstander trok zich massaal op de eigen helft terug, waardoor de ruimtes heel klein werden. Toch vond Lorenzo in de 10e minuut een gaatje en schoot de bal strak in de rechterhoek, 2-0. Daarna had ons team moeite om door de muur van verdedigers van Sarto te spelen. Het duurde dan ook tot de 25e minuut voordat de volgende kans viel te noteren. Renzo schoot vanuit de draai op de keeper, die vakkundig de bal tegenhield. Drie minuten later kreeg Renzo opnieuw kans om te scoren, maar op de voorzet van Ali kwam hij net een paar centimeter tekort. Weer twee minuten later kopte Lorenzo de bal goed door naar Renzo, maar hij vond wederom de keeper op zijn pad. In de 32e minuut was het dan eindelijk wel raak. Jeremy besloot van buiten het zestienmetergebied op doel te schieten. Zijn lage schuiver verdween zo de rechterhoek in, 3-0. De ban was gebroken. In de drie resterende minuten tot het rustsignaal wist ons team nog tweemaal te scoren. Door Ali werd een fraaie aanval opgezet, via Lorenzo kwam de bal bij Renzo die de 4-0 op het scorebord bracht. Lorenzo bepaalde de ruststand op 5-0.

In de rust kregen de spelers de complimenten voor het vertoonde spel, enig puntje van kritiek was dat we te weinig doelpunten hadden gemaakt uit de opgelegde kansen. De tweede helft begon met een kans voor Lorenzo, maar zijn schot vanuit de draai ging net naast het doel. Even later scoorde Jeremy zijn tweede treffer van de dag, wederom met een lage schuiver, 6-0. Bij de volgende kans belandde de bal op de lat, maar met een paar fraaie passeerbewegingen van Danny en een bekeken schot werd het 7-0. Uit een van de spaarzame momenten dat het Sarto lukte om een aanval op te zetten, kwam Sem op het juiste moment uit zijn goal en voorkwam daarmee een doelpunt. Halverwege de tweede helft kwam ons team in een overtal situatie te spelen omdat de scheidsrechter een speler van Sarto uit het veld stuurde vanwege herhaalde opmerkingen op de leiding. Ons team kon hier echter niet van profiteren. Pas in de slotfase van de wedstrijd kon de score nog wat verder oplopen. Danny bracht de tussenstand op 8-0 en Husseyn bepaalde de eindstand op 9-0. Een prima prestatie tegen een team wat in de competitie een klasse hoger uitkomt dan wij. Patrick van harte bedankt voor het vlaggen, het was niet altijd een pretje met de regen die uit de hemel viel.

In onze poule won TSV Gudok ook hun tweede wedstrijd met ruime cijfers, tegen wijkgenoot SV Reeshof werden zelfs dubbele cijfers behaald, 10-0. Daardoor gaat TSV Gudok op basis van een beter doelsaldo aan de leiding. Ons team staat met net zoveel punten op een tweede plaats. SV Reeshof en Sarto zijn beiden nog puntloos en zijn voor de beker uitgeschakeld. In oktober wordt bepaald wie er door gaat naar de volgende ronde, Sc 't Zand C4 of TSV Gudok C4. In een rechtstreeks duel zal dit worden bepaald. Omdat TSV Gudok een beter doelsaldo heeft dan ons team, moeten we winnen om door te gaan.

Volgende week gaat de competitie van start. We spelen dan thuis tegen TSV Gudok C7. Deze week lekker trainen en zorgen dat we er klaar voor zijn !

Verslaggever: Enrico van den Elshout.

C4 20150905-1

C4 20150905-2