05-11-2016 Sc ’t Zand MO17-1 – Baronie MO17-1 (5-0)

Vandaag stond de return wedstrijd tegen Baronie op het affiche. De vorige editie werd net aan met

2 – 3 gewonnen door een laat doelpunt van Julia en verloor die wedstrijd Jikke met een blessure.

Het werd al bijna donker toen de aftrap op veld 2 plaats vond. Baronie was naar ’t Zand gekomen met de gedachte de MO17-1 pijn te doen, maar de trainers Michelle & Hennie hadden hun team goed voorbereid. Met de geblesseerde Jikke en de afwezige Annemay, moest het klusje geklaard worden. Vanaf de aftrap zocht ’t Zand de aanval en die werd in de 12e minuut beloond. Madelief soleerde het strafschopgebied in en zette alle verdedigers op het verkeerd been. Tenslotte was ook de keepster van Baronie kansloos op de inzet van Madelief 1 – 0. Ondanks dat ’t Zand het betere van het spel had, duurde het toch nog 20 minuten toen de 2 – 0 viel. Madelief en Lisanne gingen de combinatie aan en Madelief kon het beheerst afmaken. 7  minuten later kwam de mooiste aanval uit het boekje. Madelief zag Lisanne het strafschopgebied inlopen, bediende haar op maat, waarbij Lisanne niet zelfzuchtig was en de bal teruglegde op Madelief die met een fraaie kopbal de 3 – 0  scoorde. Er werd bij vlagen weer goed gevoetbald en ’t Zand kwam geen moment in de problemen.

Na de thee ging het Zand vrolijk verder waar het de 1e helft eindigde. Baronie werd terug gedrongen op eigen helft en moest in de 51e minuut een corner toestaan. Madelief nam de corner kort en kreeg de bal weer terug en liep door langs de achterlijn en legde de bal mooi terug op de 16 meter, waar Maud goed kwam inlopen en de bal snoeihard tegen de touwen schoot. De keepster van Baronie kan die bal alleen hebben horen suizen, want hard was het zeker en daarmee de stand op 4 – 0 zette. In de 80e minuut mocht Lisanne uiteindelijk voor de 5 – 0 aantekenen en besliste daarmee de wedstrijd voor ’t Zand. Omdat de concurrentie punten aan elkaar verspeelde deze competitieronde, kwam  ’t Zand met 2 wedstrijden minder  boven aan de ranglijst te staan. Als er de komende 2 wedstrijden geen punten worden verspeeld, kan ’t Zand op zaterdag 26 november thuis najaarskampioen worden. Eerst maar de 3 punten (als opwarmertje) gaan halen bij Beerse Boys a.s. zaterdag. Dan daarna de topper thuis tegen OJC Rosmalen.