07-11-2015 Sc ’t Zand MB1 – RKSV Heeze (7-0)

Sc’t Zand MB1 -  RKSV Heeze (Competitiewedstrijd)

Vandaag stond de returnwedstrijd SC ’t Zand -  RKSV Heeze op het programma. Het was, voor de tijd van het jaar, weer een stralende herfstdag. Ik meld mij in de kantine en werd ontvangen met een lekker bakkie koffie. De vorige wedstrijd eindigde in een 1 – 12  overwinning voor ’t Zand. De technische staf vertelde mij dat er vandaag aanvallend gespeeld ging worden. Na 2 nederlagen en een gelijk spel, was ik benieuwd hoe ’t Zand dat zou oppakken.

Het Zand was wel gehavend. 3 spelers zijn voor langere tijd uitgeschakeld en de MB2 was deze keer hofleverancier met 4 speelsters. Om half 3 betraden de beide teams het speelveld en werd eerst 1 minuut stilte gehouden ivm het overlijden van Tinus Sakbal, de teammanager van VR1 en een zeer geliefd persoon binnen de meisjes/vrouwenafdeling van SC’t Zand.

Na de minuut stilte werd er afgetrapt en trok ‘t Zand meteen ten aanval. Vanaf de eerste minuut was te zien dat RKSV er alles aan deed om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Ze trokken zich massaal terug op eigen helft en probeerde telkens met 1 of 2 snelle spelers de counter te plaatsen. Maar de verdediging van ’t Zand stond goed en er werd geen kans weggegeven. Het duurde dan ook tot de 17e minuut. Michelle speelde zich knap vrij aan de zijkant en gaf een pass op maat op de inkomende Lisanne die beheerst de 1 – 0 scoorde. Helaas ploeterde ’t Zand voort, kwam niet tot het bekende “tikkie takkie” voetbal en verzuimde om de score uit te breiden. Daarentegen was Heeze niet bij machte om het Zand iets in de weg te leggen. Met een toch wel teleurstellende

1 – 0 voorsprong werd de rust gebruikt om door de technische staf orde op zaken te stellen.

De 2e helft kwam een beter ‘t Zand uit de kleedkamer, want binnen 5 minuten werd de

2 – 0 aangetekend door Floor, die op maat bediend werd door Annemay. ’t Zand drukte door en zette Heeze met de rug tegen de muur. In de 55e minuut was het Mies die de

3 – 0 scoorde, wederom op aangeven van Annemey, die een toch wel een felle tegenstandster tegenover zich vond. Weer 5 minuten later was het Sterre, die een goede wedstrijd speelde en die zich zelf beloonde met een mooi doelpunt op aangeven Mies.

4 – 0. Weer 3 minuten later ging Floor op avontuur. Zij zag een solo bekroond met een mooie 5 – 0. Weer 3 minuten later was het Lisanne die de 6 – 0 aantekende op een assist van Donna. ’t Zand bleef aanvallen en weer 4 minuten later was het wederom Lisanne die de 7 – 0 en darmee haar 3e treffer voor rekening nam. En wederom was het Michelle die precies aanvoelde waar Lisanne hem wilde hebben.

Nadat de technische staf hier en daar wat had geschoven en uitgeprobeerd met speelsters voor de pits positie, is voorlopig deze plek weggelegd voor Lisanne, die zich steeds beter ontwikkeld op die positie. Dat betekent dat Mies meer de centrale middenvelder gaat worden, om zo het evenwicht op het middenveld te herstellen.

Door de technische staf werd Lisanne nog uitgeroepen tot “woman of the match”.

A.s. woensdagavond, speelt de MB1om 19.00 uur haar 3e bekerwedstrijd. Bij winst plaatst de MB1 zich voor de volgende ronde. Ik roep alle ouders, broertjes, zusjes, Opa’s en Oma’s op om als 12 man achter de MB1 te gaan staan. Er zal gespeeld worden op veld 6. Ik ben er weer bij. U ook?