08-11-2015 Sc ’t Zand Vr4 – Taxandria Vr1 (3-3)

Sc’t Zand Vr4 – Taxandria Vr1  (Competitie wedstrijd)

Vandaag kwam Taxandria op bezoek bij ’t Zand. Zij hadden uit 6 wedstrijden 12 punten gepakt en dus waren we gewaarschuwd.

Voor de eerste keer dit seizoen waren we compleet en stonden er 17 speelsters aan de start van de wedstrijd.

Het Zand trapte af en zocht meteen de aanval. Dat werd al in de 3e minuut beloond met een doelpunt van Natasje, die de 1 – 0 scoorde, op aangeven van Anouk. Deze keer bleven we door voetballen en had Taxandria de eerste 20 minuten niets te vertellen. Taxandria werd ver terug gedrongen en in de 21e minuut speelde Natasja zich knap vrij en scoorde de 2 – 0. Eigenlijk was er niets aan de hand. De wedstrijd leek onder controle, maar helaas zoals de laatste weken gebeurde, gebeurde nu weer. In de 25e minuut was er 1 moment van onoplettendheid en Taxandria sloeg meteen toe en scoorde de aansluitingstreffer en stond het zomaar tegen de verhouding in 2 – 1. Voordat we van deze schrik bekomen waren, was het 4 minuten later wederom Taxandria, die op dezelfde wijze de 2 – 2 scoorde.

Gelukkig kwam het rustsignaal net op tijd en kon de technische staf gaan proberen de koppies weer omhoog te krijgen.

Dat lukte aardig. ’t Zand kwam goed uit de kleedkamer, pakte het initiatief weer en scoorde na een kwartier in de 2e helft de 3 – 2. Nu was het Marit die fraai scoorde, na een goede kopbal van (jawel) Indy. Toch gaf ’t Zand weer te veel ruimte weg en moest Alana (die een goede wedstrijd keepte) een paar keer redding brengen. Toch was het in de 68e minuut geheel tegen de verhouding in weer Taxandria die de gelijkmakers scoorde. De laatste 20 minuten werd nog wel aangedrongen, maar was de pijp ver leeg bij een aantal meiden.

Op zich jammer van de uitslag, want de 3 punten lagen deze keer voor het grijpen. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn weer oppakken en zodoende toch nog wat punten binnen halen. Wellicht volgende week uit tegen Nemelaar VR2.