09-04-2016 VV Oosterhout C3 – Sc ’t Zand C4 (2-1)

Snel vergeten

De laatste uitwedstrijd van het seizoen, tegen VV Oosterhout C3, is er een om heel snel te vergeten. Aanvankelijk zou deze wedstrijd om 11.30 uur in de ochtend worden gespeeld, maar door een overvol thuisprogramma werd de wedstrijd naar 09.00 uur vervroegd. Dat was op de vrije zaterdag dus heel vroeg opstaan voor de spelers van de C4. Ook bij de thuisploeg had men hier last van, het wedstrijdsecretariaat was nog niet bemand, waardoor het digitale wedstrijdformulier niet kon worden ingevuld. Inzet van de wedstrijd was de vijfde plaats op de ranglijst.
De scheidsrechter vond het niet nodig om de spelerspassen te controleren en floot iets na negenen voor het begin van de wedstrijd.

Sc ’t Zand schoot uit de startblokken. Na een ingooi belandde de bal op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Denzel. Op een handige wijze speelde hij zich vrij en schoot in de verre hoek raak, 1-0. Even later startte Denzel vanaf de eigen helft en stoomde op volle snelheid richting het doel van Oosterhout, helaas stuitte hij daar op de keeper. Kort daarna zorgde Denzel wederom voor gevaar. Hij dribbelde met de bal door de verdediging en deze wisten met uiterste moeite de bal tot corner te verwerken. De bal werd vervolgens door de Oosterhoutse verdediging slecht uitverdedigd en kwam voor de voeten van Luc. Deze twijfelde geen moment en poeierde de bal op doel. Jammer genoeg belandde de bal op de paal. Het was reden voor grote paniek op de bank bij VV Oosterhout, waar op dat moment overigens maar twee wisselspelers zaten. De trainer van Oosterhout greep in en verving de keeper door een veel grotere veldspeler. Ondertussen voorkwam Fernando met twee uitstekende reddingen dat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. De tijd tikte weg en gaandeweg kwamen er steeds meer jongens met hun jas nog aan het veld opgelopen, trokken een wedstrijdshirt aan en namen plaats in de dugout van Oosterhout, om vervolgens door de trainer in het veld te worden ingebracht. Fernando hield het team op de been met wederom een prima redding. We leken de rust met een 0-1 voorsprong in te gaan, totdat vlak voor het rustsignaal de bal over het natte gras onder het lichaam van Fernando in het doel verdween, 1-1. Daarna leek Dani nog een goede mogelijkheid te krijgen, maar de trainer annex grensrechter van Oosterhout zag er volkomen ten onrechte een buitenspelsituatie in, terwijl Dani van eigen helft was gestart.

In de rust werden de spelers van Sc ’t Zand er door de begeleiding op gewezen om niet in het fysieke spel van Oosterhout mee te gaan en hun hoofd niet te verliezen. Al snel kreeg Oosterhout in de tweede helft een vrije trap die gevaarlijk op doel werd geschoten, maar door Fernando onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere kant van het veld werd een schot van Dani door de keeper gekeerd. Ondertussen werd het spel van de thuisploeg al maar smeriger. Onze spelers kregen het zwaar te verduren. Er werd vol op de enkels gespeeld, in de rug geduwd en als er een speler van ons op de grond lag, was men niet te beroerd om op de handen te gaan staan. De scheidsrechter ontging dit alles. Toen onze begeleiding hem er op attendeerde dat de dugout met inmiddels negen wisselspelers was volgelopen, reageerde hij hier ook niet adequaat op. Ondertussen schoot Ali uit een prima genomen vrije trap van Youri rakelings voor het doel langs. Halverwege de tweede helft viel uit het niets de 2-1 voor Oosterhout. De bal verdween onhoudbaar voor Fernando in de verre hoek. Reden voor één van de vier grensrechters die Oosterhout in dit duel gebruikte, om zijn vlag op het veld te gooien met de mededeling “Ik stop er mee, ze staan nu toch voor. Ik vind er niks meer aan”. De begeleiding van Sc ’t Zand deed nogmaals zijn beklag bij de scheidsrechter over het harde ruwe spel van de thuisploeg. De scheidsrechter zag nu plotseling wel een aantal overtredingen van Oosterhout en bestrafte deze met een vrije trap. De kaarten hield hij echter in zijn zak. Vanwege een duwfout werd een doelpunt van Oosterhout even later terecht afgekeurd. In de voorlaatste minuut leek Oosterhout het duel te beslissen toen ze vrij voor het doel eerst op de lat schoten en in de rebound op Fernando. Tim had voor gerechtigheid kunnen zorgen door in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker te scoren, maar helaas voor ons voorkwam de keeper dit. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 nederlaag. De verliespartij zorgde echter niet voor de kater bij spelers, begeleiding en supporters maar de intimiderende sfeer en talrijke smerige overtredingen. Een ochtend om heel snel te vergeten.