12-03-2015 Sc’t Zand MB1 – Bergeijk MB1 (0-2)

Zaterdag 12 maart

Sc’t Zand MB1 – Bergeijk MB1 (Competitiewedstrijd)

Vandaag werd onder een heerlijk voorjaarszonnetje, maar met een frisse wind, de thuis wedstrijd tegen Bergeijk (voor de 4e keer) op het programma. ’t Zand was niet geheel compleet. Het late aanvangstijdstip was voor een aantal speelsters te laat ivm andere afspraken. Ook ontbrak Joyce (kiep) vanwege een knieblessure, maar met invalsters Melissa en Donna van de MB2 moest de klus geklaard worden.

Vanaf het beginsignaal van de goedfluitende dame in het zwart zette ’t Zand meteen druk op het doel van Bergeijk. Bergeijk stond met de rug tegen de muur en kon amper onder de druk van ’t Zand uitkomen. Dat resulteerde in de eerste 38 minuten van de wedstrijd in een aantal goede scoringskansen voor ’t Zand. 2x de lat, bal van de lijn en een aantal goede reddingen van de keepster van Bergeijk werd ’t Zand van het scoren afgehouden. Echter geheel tegen de verhouding in werd in de 38e minuut niet goed opgelet achterin bij ’t Zand. Een speler van Bergeijk profiteerde van een onachtzaam moment in de verdediging en kon ongehinderd de 0 – 1 binnen schieten. Vlak voor rust viel ook nog Joyce uit met een polsblessure (in het ziekenhuis bleek de pols gekneusd).

Ondanks de 0 – 1 achterstand, was er feitelijk nog niets aan de hand. ’t Zand zou in de 2e helft zeker nog voldoende kansen creëren om op gelijke hoogt te komen. Maar helaas door de afwezigheid van Joyce en 3 spelers die de 2e helft niet meer terug kwamen (andere afspraken) moest Mies op doel en werd een 11e veldspeler node gemist bij ’t Zand. Bergeijk rook bloed en nam het initiatief over van ’t Zand. Nu waren de rollen omgedraaid. Bergeijk was de bovenliggende partij en ’t Zand probeerde alleen maar het spel van Bergeijk te ontregelen. Gelukkig kon de laatste 20 minuten van de wedstrijd Dionne van de C7m invallen als keepster en kon Mies weer als 11e veldspeler meedoen.

Omdat de organisatie even weg was en Dionne amper in het doel stond, kon Bergeijk in de 61e minuut wederom toeslaan en de 0 – 2 scoren en daarmee werd de eindstand bepaald. ’t Zand zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Tijdens een interview met de trainers, vroeg ik aan Adriaan hoe dit kwam en hoe nu verder; “We spelen goed, maar het levert nog steeds geen punten op. En als je met 10 komt te staan, door allerlei omstandigheden, dan profiteert een team als Bergeijk van het ondertal bij ons. Maar we zijn zeer tevreden over het verloop van de eerste helft. En als het team zo blijft spelen, dan komen de punten van zelf”. Bassie sloot zich bij deze woorden aan tijdens het nuttigen van het vermaarde “broodje bal” en riep een Cruijfiaanse gezegde “als je niet scoort, win je niet”. Die had ik zelf ook wel kunnen bedenken, net als “ieder voordeel heeft zijn nadeel!”. Maar goed, na 5 wedstrijd en 3 punten wordt het tijd voor weer een overwinning voor ’t Zand. Dat moet dan maar gaan gebeuren op zaterdag 19 maart om half in Vught tegen Zwaluw VFC. Ik ben weer bij. U ook???