12-03-2016 Sc ’t Zand C4 – VV Waspik C2 (7-3)

Stijgende lijn te pakken

Na een aantal wedstrijden op vreemde bodem te hebben gespeeld, mochten we vandaag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd spelen. Aanvankelijk stonden we op veld 7 gewoon gras, maar omdat de C1 gisteravond al speelde, was veld 2 (kunstgras) vrij en mochten wij daar gaan spelen. De tegenstander had deze veldwijziging niet meegekregen en stond daardoor op veld 7 op ons te wachten, terwijl wij aan de andere kant van het complex samen met de scheidsrechter stonden te wachten. De wedstrijd begon dan ook met een vertraging van een kwartier. Vanwege een vervelende griep moesten we vandaag zonder Danny spelen.

Waspik C2 stond onderaan de ranglijst, maar verraste afgelopen week door bij lijstaanvoerder Right ‘Oh C2 na een 2-0 achterstand toch nog met 3-3 gelijk te spelen. Eerdere wedstrijden gingen verloren, maar dit was volgens de begeleiding van Waspik telkens heel ongelukkig. We waren dus gewaarschuwd. Ons team begint steeds meer “in the flow” te komen, getuige de winstpartijen van afgelopen weken. Ook vandaag startte de C4 weer voortvarend.

Direct vanaf de aftrap werd het doel van de tegenstander gezocht en op aangeven van Luc kreeg Denzel een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar hij stuitte op de keeper. Aan de andere kant van het veld kreeg Waspik een prima mogelijkheid, maar in plaats van verder richting doel te lopen besloot de speler van grote afstand te schieten, een schot wat ook nog naast ging. In de 3e minuut was het wel raak. Denzel gaf vanaf de linkerkant een prima pass op Mohamed (Mo-tje) en deze tikte de bal beheerst in het doel, 1-0. Na een verre uittrap van Sem kwam de bal een paar minuten later voor de voeten van Denzel, die de bal over zijn tegenstander lobte en de 2-0 scoorde. Er waren amper vijf minuten gespeeld ! De gasten gaven de moed echter niet op en Sem moest op een schot van dichtbij volop aan de bak om de bal te keren. Waspik had duidelijk moeite met het spelen op kunstgras, want de spelers gingen regelmatig naar de grond. Bij een van deze momenten liet de scheidsrechter aanvankelijk doorspelen, waardoor Denzel over de linkerflank gevaarlijk kon worden. Op het moment dat hij de zestienmeter naderde, floot de scheidsrechter af omdat een speler van Waspik dus geblesseerd op de grond lag. De scheidsrechtersbal die volgde werd naar onze verdediging terug gespeeld, maar er werd niet goed uitverdedigd, waardoor de gasten de bal veroverden en de aansluitingstreffer scoorden, 2-1. Daarna kreeg de C4 de mogelijkheid om de voorsprong weer verder uit te bouwen, maar schoten van Denzel en Mo-tje stuiten op de keeper of gingen over het doel. Als het van dichtbij niet lukt, dan maar van grote afstand moet onze aanvoerder van vandaag, Carlo, hebben gedacht. Net over de middenlijn haalde hij verwoestend uit en zag de bal over de keeper in het doel verdwijnen, 3-1. De feestvreugde duurde maar kort, want na een uittrap van Sem door het midden, werd de bal direct onderschept en scoorde Waspik de 3-2. Nog voor het rustsignaal kregen we kansen om een goal te maken, maar een vrije trap van Youri ging er op miraculeuze wijze niet in. In eerste instantie ging zijn schot op de lat en daarna tikte de keeper de bal nogmaals op de lat, waarna hij over de achterlijn verdween. Ook een schot van Denzel ging op slag van rust net over, waardoor we met een krappe 3-2 voorsprong de rust in gingen.

We bleven onder het stralende voorjaarszonnetje op het veld en de trainers gaven aanwijzingen om aan het einde van de wedstrijd met een goed resultaat van het veld te stappen. De eerste goed kans kwam na fraai combinatievoetbal over een aantal schijven. De bal ging via Denzel naar Lars K om uiteindelijk voor de voeten van Jeremy te komen. Zijn schot zeilde maar net naast het doel. In de 7e minuut werd het goede spel van de C4 beloond, met een strakke schuiver van Denzel, onder de keeper door, 4-2. Even later kreeg Waspik een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar gelukkig voor ons ging de bal voor het doel langs. Vervolgens besliste de C4 binnen een paar minuten op dezelfde manier de wedstrijd. Eerst haalde Luc de achterlijn om de bal daarna op Husseyn terug te leggen en te scoren 5-2. Vervolgens volgde Husseyn het voorbeeld van Luc en legde de bal ditmaal op Mo terug, die de 6-2 scoorde. In de slotfase werd Mo met een dieptepass weggestuurd, hij schoot echter op de uitkomende keeper, maar in de rebound tikte Denzel de bal alsnog binnen, 7-2. Eindelijk de zo door Denzel begeerde hattrick in een wedstrijd, driemaal schoot hij vandaag raak. Een minuutje later zagen we exact dezelfde aanval, maar ditmaal schoot Denzel de bal uit de rebound over het doel. Omdat Sem in de voorlaatste minuut over zijn veters struikelde kwam hij net te laat bij de bal, waardoor deze bij de rechterpaal in het doel verdween, 7-3. De laatste kans van de wedstrijd was voor de C4. Uit een corner van Youri, kopte Carlo de bal net naast het doel. Daardoor slaagt de C4 er in om voor de derde maal op rij te winnen, waardoor we de stijgende lijn verder doortrekken.

Volgende week spelen we een topper, uit tegen TVC Breda, de huidige nummer twee op de ranglijst. We gaan ervoor !