12-03-2017 svg j019-1 – sc ’t zand j019-5 (0-4)

RUIME OVERWINNING VOOR DE J019-5
svg j019-1  – sc ’t zand j019-5  0-4.
Vandaag onder het genot van een heel lekker lentezonnetje moesten we naar plaatsgenoot SVG.
Dat was lang geleden dat ik daar geweest was, moest terug naar mijn jeugdjaren toen ik nog voor rktvv speelde dat we langs ons oude trainingsveld liepen.
Nu heet dit stuk voortaan SVG.
Een team dat het in de najaarscompetitie goed had gedaan. Dit was ook een reden dat ik eens ben gaan kijken naar dit team om eens te kijken wat we voor vlees in de kuip hadden vandaag.
de 1ste helft.
Op een verschrikkelijk slecht hoofdveld (leek de ardennen wel) waar het heel moeilijk voetballen was begonnen we goed aan deze wedstrijd.
In het begin wat aftasten maar de taken werden goed uitgevoerd. Hun keeper vroeg storen wat die komt graag mee op, was het devies en de 2 middenvelders proberen vroeg aan te pakken.
Dat werd in de 1ste helft goed gedaan waardoor er een open wedstrijd ontstond met kansen aan beide kanten.
Voor ons werd het wel bemoeilijkt door het constant vlaggen van de zeer slecht vlaggende grensrechter van svg en dit werd automatisch overgenomen door de scheids.
 Dat krijg je bij dit soort clubjes. Daar moet je mee omgaan. Ondanks  het harde spel van onze tegenstander probeerden we toch te blijven voetballen.
Ik zag al wel dat diverse spelers erbij SVG er doorheen zaten na een 1/2 uurtje doordat ze problemen met het hoge tempo wat wij op de mat legden.
De 1ste helft eindigde zoals we begonnen waren met de brilstand 0-0.
De 2de helft.
In de 2de helft deden we er nog een schepje bovenop. Svg kreeg steeds meer moeite met ons spel en kwamen dus bijna niet meer op onze helft.
De pijp was leeg bij svg. De kansen vloeiden rijkelijk maar hun beste speler (de keeper) hield tot nu toe alles.
De druk werd groter en groter en Joep opende de score 0-1.
Verdiend na mijn mening ondanks alle weerstand. Nu doordrukken en de score verder uitbouwen.
De spelers van svg  raakten steeds meer geirriteerd en gingen mopperen op elkaar. Nu was het spijkers met koppen slaan.
Na een snelle ingooi van Joep kwam de bal bij Roy en die lobte de bal over hun keeper heen 0-2.
Dit mocht niet meer misgaan en dat ging dus ook niet gebeuren. Svg kwam er niet meer uit en de score werd vergroot.
Door een goede steekpass kwam joep alleen voor de keeper te staan en deze keer was het wel raak 0-3.
Het slotakkoord was voor Rutger die de 0-4 aantekende.
Een goede overwinning op een zeer slecht veld is een compliment waard.