12-09-2015 Sc ’t Zand E2 – RWB E1 (2-8)

Competitie wedstrijd, SC ‘t zand E2 / RWB E1

Op deze vroege zaterdagochtend stond onze eerste competitie wedstrijd als E2 op het programma.
Vandaag moesten we tegen RWB E1, een waardige tegenstander en gezien de resultaten van de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag zullen we vol aan de bak moeten voor de punten.

Nadat we om 8:00 ons verzameld hadden bij de kantine van Sc ’t Zand was het tijd om naar de kleedkamer te gaan om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Na de warming-up begint om 8:45 uur de wedstrijd.

Vanaf het eerste moment is wel duidelijk dat we een goede tegenstander hebben die vanaf het begin meteen vol op de aanval gaat.
In het begin zijn we nog niet wakker en hebben moeite om onze posities vast te houden.
RWB is meteen gevaarlijk, we hebben het verdedigend moeilijk en de tegenstander komt zonder veel moeite in de eerste minuut meteen vrij voor het doel van Luc.
Ondanks een uiterste poging om de bal uit het doel te houden is het toch meteen raak voor onze tegenstanders 0-1. Jammer dat dit al zo snel in de wedstrijd gebeurt.
Niet veel later proberen we het voetballend toch weer op te pakken en heeft Thomas de bal die een goede assist op Lucas geeft. Deze sprint naar het doel van RWB en scoort de 1-1 in de 5e minuut.
We staan weer gelijk en de wedstrijd ligt weer open.
Echter blijft onze tegenstander goed positie voetbal spelen en komen ze regelmatig gevaarlijk voor ons doel.
We hebben niet echt een antwoord op hun spel en verdedigend komen we wat tekort. Dit is jammer want binnen 5 minuten scoren de tegenstanders de 1-2 in de 6e minuut, 1-3 in de 9e minuut en de 1-4 in de 11e minuut.
We proberen toch om weer grip op de wedstrijd te krijgen en komen er ook weer makkelijker bij de tegenstander door. Yassin trakteert ons nog op een mooie solo en schiet de bal net niet goed op doel.
Niet veel later krijgt hij een herkansing en deze keer wordt de bal in het net gewerkt. 2-4 in de 16e minuut.
We creëren wat meer kansen en komen er voetballend beter door. Toch zie je dat we het gewoon erg moeilijk hebben om de wedstrijd onze kant op te trekken.
Net voor rust komt RWB er nog gevaarlijk uit en wordt Luc nog even op de proef gesteld.
Het eerste schot weert hij af maar krijgt de bal niet klem vast. Het tweede schot wordt door Kubilay voor de lijn weggehaald en gaat via buitenkant paal het veld weer in. De bal is niet over de lijn geweest maar de scheids beslist dat het wel zo was dus helaas 2-5.

In de rust worden nog de laatste aanwijzingen gegeven, en hopen de supporters van de E2 dat de wedstrijd meer de kant van onze jongens opgaat.

Onze mannen zijn er klaar voor en beginnen in de 2e helft met de aftrap.
We komen steeds beter in het spel en de posities houden we ook iets beter vast.
Helaas weet onze tegenstander van geen ophouden en blijft ons steeds onder druk zetten.
Aanvallend gaat het vaker beter, we spelen mooi langs de zijkanten en zoeken elkaar goed op.
In de 4e minuut krijgen we een kleine kans die door Sem net naast wordt geschoten.
We kregen af en toe een kans in het begin van de 2e helft en hebben mooie acties gezien,
helaas kunnen we het doel van onze tegenstander niet vinden.
Tegen het einde van de wedstrijd komt onze tegenstander weer beter aan het voetballen toe.
Het is jammer maar wederom net als in de eerste helft volgen binnen 5 minuten de doelpunten elkaar snel op.
We geven onnodig veel ruimte weg en geven ze alle kans om weer te gaan voetballen.
Het was dan ook wachten op de gevolgen van ons matige spel van dat moment.
Resultaat, in de 17e minuut de 2-6, gevolgd door in de 19e minuut de 2-7 en als afsluiting de 2-8.
Dit is ook meteen de eind stand.

Onze spelers hebben allemaal deze wedstrijd hun best gedaan maar kwamen duidelijk te kort tegen deze tegenstander. We hebben nog een week om weer goed te trainen tot onze volgende wedstrijd.

Onze volgende wedstrijd is Za 19 september, 2015, dan staat de uitwedstrijd tegen Dongen E2 om 8:45 uur te wachten.

Verslaggever: John Boeren