12-09-2015 Sc ’t Zand F10 – Sarto F13 (7-1)

Vandaag is eindelijk het voetbal seizoen begonnen voor de F10. En wat zijn we lekker gestart!
Na een lange zomer en de nodige trainingen mochten we vandaag aantreden tegen Sarto.
Nadat we allemaal in de kantine hadden verzameld zijn we gezamenlijk gaan omkleden en werd de opstelling bekend gemaakt. In de nieuwe voetbal shirts, gesponsord door BouwConsulent Noot, en de nieuwe trainingspakken, gesponsord door AH Janssen, kwamen we vol vertrouwen het speelveld 5B op. Na de warming-up onder leiding van de aanvoerder van deze week, Tijmen, zijn we de tegenstander gaan begroeten.

Exact om 10.00 uur klonk het fluitsignaal van de 1e helft en direct was zichtbaar dat de boys zich goed hadden voor bereid op deze wedstrijd en vol enthousiasme werd de eerste aanval opgezet.
Na 3 minuten werd, na een assist van Tim, de 1-0 op het scorebord gezet door Sem.
Na het nemen van de aftrap werd direct druk gezet en werd de bal weer snel veroverd.
Kort daarna tekende Roel voor de 2-0(5e minuut) en 3-0 (7e minuut).
Als de tegenstander op de helft kwam van Sc ’t Zand werd er goed verdedigd en werd de bal goed naar voren gespeeld. Bij de enige uitbraak in de 1e helft van Sarto kwam een aanvaller recht op Tijmen (Keeper) af. Tijmen probeerde de bal nog te keren maar rolde uiteindelijk toch in de goal. (3-1.)

We lieten ons niet van de kaart brengen en gingen meteen weer in de aanval. De bal werd goed rond gespeeld en je zag dat hierop flink was getraind. Faris showde regelmatig hoe goed hij kon ingooien. En zo kwam ook de goal van Quinten in de 14e minuut tot stand. Na een ingooi kwam de bal via Elmedin voor de voeten van Quinten en deze haalde goed uit. De bal werd door de keeper gekeerd maar had zo’n vaart dat de keeper een stapje achter de doellijn moest maken.

Na het rustsignaal snelde de boys naar de bidons met water en werd er even uitgerust van de 1e helft. Na deze verrassende 1e helft hadden de coaches geen opmerkingen en gingen ze met veel vertrouwen de 2e helft in.

Direct was Louigiano gevaarlijk voor de keeper. Helaas redde de keeper goed.
Na 3 minuten in de 2e helft scoorde Roel met een mooi schot. (6-1)
Sarto had van keeper gewisseld waardoor er minder gescoord zou worden.
De gehele 2e helft bleef Sc ’t Zand op de helft van Sarto. Tijmen stond te balen omdat hij geen ballen kreeg. Na verwoede pogingen van Elmedin, Faris, Louigiano, Quinten en Tim kwam de bal via de kluts bij Sem welke de bal goed inschoot (7-1). Hiermee was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van Sc ’t Zand.

De leiders besloten om Tim tot de speler van de week uit te roepen.

Boys, super goed gespeeld in jullie eerste wedstrijd bij de F-pupillen!