12-12-2015 RKVV Roosendaal MB1 – Sc ‘t Zand MB1 (1-8)(B)

Zaterdag had de KNVB een bekerronde ingepland. De MB1 moest als ongeslagen groepswinnaar naar de knock-out fase. ’t Zand mocht een tripje gaan maken naar Roosendaal. Voor ’t Zand een onbekende tegenstander. Wat ze wel wisten , is dat Roosendaal boven aan staat in de ander Hoofdklasse en volgende week speelt om het kampioenschap. Dus zeker een tegenstander om rekening mee te houden.

Op vrijdagavond 18.30 toog ik naar de Bijsterveldenlaan om een glimp op te vangen van de training. Nadat ik 7 voetbalvelden had afgelopen, ontwaarde ik nergens de MB1. Dus ging ik maar naar de gezellige kantine van Sc ’t Zand om polshoogte te nemen van de strijdwijze van de MB1. Ik werd ontvangen door een gezellige barmedewerkster die mij voorzag van een lekker bakkie koffie. Later op de avond ontwaarde ik een oud trainer van de MB1 ene Ruud v/d H die met de oud keepster van de MB1 Kayleigh van S na kwamen babbelen van hun training. Onder het genot van een lekker bakje pinda’s en een kanneke bier (blijkt dat het vrijdags “kannekesclub” is werden wat anekdotes doorgenomen van vorig seizoen. Het bleek namelijk dat de MB1 trainde “achter gesloten deuren”. Toen ik naar het toilet ging om te kijken of ik nog een jongetje was, bleek dat alle deuren open waren, maar zag nergens de MB1.

Omstreeks 21.30 uur kwamen Bassie en Adriaan de kantine binnen. Ik zag ondertussen de wereld aan voor een doedelzak. Alle tactische en technische kreten passeerde de revue. Zoals het doordekken, compact spelen, knijpen??, kantelen omschakelen. Ik begreep er geen pepernoot meer van, maar dat kan wel kloppen zij Adriaan, want de Sint is al een paar dagen het land uit. Zonder een steek wijzer te zijn geworden reed ik zaterdag richting Roosendaal en passeerde een colonne voertuigen met daarin de Rood Witte brigade van de MB1.

Om 13.15 uur werd er dan uiteindelijk afgetrapt op de knollentuin van Roosendaal. Helaas mocht deze bekerwedstrijd niet op 1 van de 2 kunstgrasvelden worden afgewerkt.
De eerste 10 minuten was het aftasten. Roosendaal bleek over 2 zeer snelle buitenspelers te beschikken waar Sarena en Joyce hun handen vol aan hadden. Toch was het in de 11e minuut raak voor ’t Zand. Madelief zette een één tweetje op met Lisanne en ronde fraai af. De 0 – 1 was een feit. ’t Zand speelde op de helft van Roosendaal, maar moesten toezien dat de counters gevaarlijk dichterbij het doel van Joyce kwamen.
In de 19e minuut kwam de gelijkmaker. Roosendaal mocht een cor…cor…cor… hoekschop nemen. Joyce werd gehinderd door een speelster van Roosendaal en moest eerst een trap tegen haar ribben incasseren en vervolgens de bal in het doel deponeerde. 1 – 1
’t Zand liet zich niet van de wijs brengen. Kreeg eindelijk grip op de wedstrijd en zette Roosendaal vast op eigen helft. In de 29e minuut werd een mooie aanval opgezet door Sterre, die zich knap in de 16 vrijspeelde en Lisanne op maat bediende. Lisanne scoorde fraai vanuit de draai de 1 – 2. Het publiek liet van zich horen. ’t Zand putte hier moed uit en ging door met voetballen. In de 35e minuut was het wederom raak. Nu was het Floor die fraai scoorde op aangeven van Annemay die dame en meesteres was op het middenveld. Op slag van rust mocht Mies een vrije trap nemen op ongeveer 40 meter van het doel van Roosendaal. Mies zag haar inzet via de binnenkant van de paal en buiten bereik van de keepster van Roosendaal de bal tegen het net rollen en zo ging ’t Zand met een dik verdiende 1 – 4 de rust in.

Na de limonade werd er afgetrapt voor de 2e helft. ’t Zand zocht meteen de aanval en binnen 1 minuut mocht de keepster van Roosendaal weer een bal uit het net vissen. Wederom was het Mies die de 1 – 5 mocht scoren op aangeven van de goed spelende Sterre. Roosendaal gaf de strijd op. De keepster was al gewisseld en andere spelers klaagde over pijntjes. ’t Zand had geen medelijden en ging door en binnen 12 minuten werd er nog 3x gescoord door ’t Zand. 2x Floor en 1 x Mies werd het 1 – 8.

De MB1 van ’t Zand overwinterd in de beker en Roosendaal kan zich opmaken voor de kampioenswedstrijd. Hopelijk herstelen zij goed van deze nederlaag, maar ’t Zand was de beste vandaag.

Sterre werd voor haar puike optreden weer beloond met “woman of the match”.

Bij het ter perse gaan van dit verslag, is nog niet bekend wanneer de eerstvolgende wedstrijd weer op het programma staat. Namens de redactie wenst Rep een ieder die de MB1, een warm hart toedraagt een sportief, gelukkig maar vooral een gezond 2016.

Speciaal voor Nina en Milou. Veel beterschap en sterkte

Rep de reporter