13-02-2016 Boeimeer C4 – Sc ’t Zand C4 (5-1)

Sc ’t Zand C4 weet weer wat verliezen is

Na een paar weken met afgelastingen, mochten we vandaag eindelijk weer een wedstrijd spelen. We maakten daarmee ons debuut in de vierde klasse. Het team was ook weer op volle sterkte. Ons team werd met twee nieuwe aanwinsten, Mohamed en Denzel, aangevuld. Daarnaast keerde Maarten, na een maandenlange afwezigheid vanwege een vervelende blessure, weer terug. Hier tegenover stond de afwezigheid van Lars Knippels en Ali el Messaoudi en zaterdagochtend kregen we te horen dat ook Luc afwezig was, hij had teveel last van zijn enkel waar hij vrijdagavond tijdens de training aan was geraakt. Tegenstander Boeimeer C4 miste ook de nodige spelers en had dit naar later bleek met spelers uit hogere teams aangevuld.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok Sc ’t Zand in de aanval. Dit resulteerde in een schot van Denzel, wat jammer genoeg in het zijnet belandde. We gaven goed tegenstand aan het team wat in de afgelopen najaarscompetitie ook al in de vierde klasse uitkwam. In de 8e minuut kwam Fernando plotseling oog in oog met een aanvaller van Boeimeer te staan. Met een mooie save tikte hij de bal uit de rechterhoek. Halverwege de eerste helft mocht Boeimeer een corner nemen, waarbij de bal over Fernando viel en daardoor bij de tweede paal kon worden binnengelopen, 1-0. In het resterende deel van de eerste helft konden we niet meer voor gevaar zorgen. Boeimeer daarentegen kreeg nog wel enkele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Gelukkig voor ons ging de bal naast en voor het doel langs.

Tijdens de rust probeerde de begeleiding in de kleedkamer het team weer op de rails te krijgen. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Boeimeer schoot uit de startblokken en zorgde direct voor gevaar. Ook nu ging het schot voor het doel van Fernando langs. Aan de andere kant van het veld stuitte Denzel op de keeper, die met een prima redding een doelpunt van Sc ’t Zand voorkwam. Daar waar Boeimeer aanvankelijk slordig met de kansen omging, stond het vizier plotseling wel op scherp. Binnen drie minuten wist Boeimeer tweemaal te scoren. Bij de 2-0 ging de aanval over links, waarbij ons centrum compleet open lag. Bij het derde doelpunt werd de bal door de benen van Dani getikt en daarna langs Fernando geschoten. Daar waar het bij de thuisploeg meezat, hadden wij het geluk niet aan onze zijde. Na een goede dieptepass van Husseyn op Denzel kwam deze oog in oog met de keeper te staan. Denzel schoot op doel, maar via de vingertoppen van de keeper raakte de bal de lat en verdween daarna over de achterlijn. Een corner was de schaarse beloning voor dit fraaie schot van Denzel. Even later wisten we toch te scoren. Een verdedigingsfoutje bij Boeimeer, werd genadeloos door Denzel afgestraft, 3-1. Er waren nog een kleine tien minuten te spelen. Zou het nog lukken om een puntje uit Breda mee te nemen ? Even mochten we hiervan dromen, maar al snel werd duidelijk dat dit bij een illusie zou blijven. Onze verdediging werd met een schot in de linkerhoek verrast, waardoor Boeimeer op een 4-1 voorsprong kwam. Kort daarvoor had Youri de bal al van de doellijn weggehaald. Het leed werd nog erger toen Fernando werd uitgespeeld en op het verkeerde been stond, waardoor Boeimeer naar een geflatteerde 5-1 overwinning uitliep. We bleven strijden tot het bittere einde. Ook nu was het weer Denzel die voor gevaar zorgde, maar net als bij voorgaande actie stuitte hij op de verdedigers en op de keeper. Kort daarna floot de goed leidende jeugdscheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Onze eerste competitienederlaag dit seizoen was een feit.

Komende week met z’n allen flink aan de bak op de training en verder op elkaar ingespeeld raken. Zaterdag spelen we thuis tegen Right ‘Oh C2 en gaan we op jacht naar de eerste punten !