14-11-2015 GSBW C3 – Sc ’t Zand C4 (3-4)

Kampioenen !

In de 9e speelronde moesten we op bezoek bij GSBW, de nummer vijf uit onze competitie. Op voorhand wisten we dat we bij een overwinning en puntverlies van VOAB kampioen zouden kunnen worden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker met de wetenschap dat onze ziekenboeg afgelopen week vol stroomde. Dani was aan zijn teen geopereerd en bij Maarten werd deze week geconstateerd dat hij mogelijk de rest van het seizoen is uitgeschakeld, vanwege spier aanhechtingen in zijn knie. Een dag voor de wedstrijd kwam nog een afmelding wegens ziekte van Renzo binnen. Omdat er bij andere spelers ook wat kleine klachten waren, besloot onze begeleiding geen risico te lopen en op zoek te gaan naar vervangers. In de C-categorie werden deze niet gevonden omdat andere C-teams op dezelfde tijd moesten spelen. In de D3 vonden we Levi van Herp en Mohammed Tebbaa bereid om na hun eigen wedstrijd met ons team mee te spelen.
Onder een flinke najaarsbries en een drup regen floot de scheidsrechter iets voor enen voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat GSBW de punten vandaag zeker niet cadeau zou doen. Na vijf minuten keken we zelfs tegen een 1-0 achterstand aan. De verdediging lag open en Sem kwam te ver zijn goal uit, waardoor een aanvaller van GSBW de bal in de goal kon schieten. Met de voorsprong op zak ging GSBW op zoek naar de grens van het toelaatbare. Menig forse tackle werd ingezet, waarbij achtereenvolgens Ali, Danny en Husseyn door de lucht vlogen. Na een klein kwartier kwam desondanks toch onze eerste kans van de wedstrijd. Lorenzo speelde de bal op Husseyn en oog in oog met de keeper schoot Husseyn eerst tegen de keeper op en daarna over het doel. Na wederom een overtreding op een van onze spelers, ging Lorenzo aan de rechterkant van het veld achter de bal staan voor de toegekende vrije trap. Net als vorige week schoot hij ook nu de bal weer onhoudbaar bij de tweede paal in de kruising, 1-1. Drie minuten later besloot Lorenzo om de bal eens lekker op doel over de grond te schieten, maar door het hobbelige veld produceerde hij niet meer dan een zacht rolletje. Het was voor de keeper echter voldoende om hem te verrassen, want tot onze grote vreugd rolde de bal onder zijn voet door in het doel, 1-2. Vervolgens probeerde GSBW de gelijkmaker te produceren, maar Sem sprong op en ving de bal klemvast. Daarbij kreeg hij een beuk van een speler van GSBW in zijn rug, waardoor zijn hoofd tegen de doelpaal aan kwam. We vreesden even voor het ergste, maar na een paar minuten kon hij op eigen kracht naar de zijkant van het veld lopen voor een wissel, Fernando verving hem in het doel. Met een subtiele steekpass van Lorenzo op Mohammed wist onze gastspeler de tussenstand op 1-3 te brengen. Toen Lorenzo op slag van rust in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald, kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty toekennen. Lorenzo nam plaats achter de bal. De keeper zat op het verwoestende schot van Lorenzo nog wel met zijn vingertoppen aan de bal, maar door de snelheid van de bal kon hij de 1-4 niet voorkomen. Dit was ook direct de ruststand.

In de rust kregen de spelers te horen dat ze niet in het fysieke spel van GSBW moesten meegaan, maar hun eigen spel moesten blijven spelen. Sem achtte zichzelf voldoende hersteld en nam weer plaats in het doel. Nadat Husseyn de bal uit een corner had over gekopt, moest Sem direct vol aan de bak. Een schot van dichtbij werd echter meteen door hem gepakt. In die fase van de wedstrijd was alles onder controle. Hierdoor kon Tim opstomen naar de achterlijn en de bal op maat aan Mohammed meegeven. Deze schoot de bal maar net naast het doel. Even later bracht Youri met een fraaie dieptepass Mohammed opnieuw in stelling, maar ditmaal ging zijn schot op de paal. Direct daarna zette GSBW over de rechterflank een counter in, waarbij Youri net te laat kwam en de 2-4 in het netje lag. GSBW rook bloed en ging nog feller spelen. De scheidsrechter dreigde de controle over de wedstrijd volledig te verliezen. Voor lichte overtredingen of zelfs dat niet eens werden vrije trappen toegekend en op het moment dat er serieuze overtredingen werden gepleegd, zag de leidsman er geen kwaad in. Niet alleen fysiek maar ook verbaal werd geprobeerd om onze spelers uit hun spel te halen. Met name Jeremy had het zwaar te verduren. De druk nam toe en uit een vrije trap schoot GSBW maar net naast het doel. Nadat Husseyn voor de zoveelste maal was gehaakt, besloot de scheidsrechter om de gele kaart voor een speler van GSBW te trekken. Dat daarbij de regel al een aantal jaren is dat je dan een tijdsstraf van tien minuten krijgt, daarvan was de beste man helaas niet op de hoogte. Nadat hij op aangeven van onze begeleiding de bewuste speler uit het veld stuurde, liet hij hem daarna na vijf minuten al weer terugkeren ! Ondertussen liep de klok richting het einde van de wedstrijd. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging een zondagsschot van GSBW via de binnenkant van de paal in het doel, 3-4. De spanning steeg ten top en met wat wissels werd onze verdediging versterkt. We hielden ons hoofd er goed bij en kwamen de laatste minuten van de wedstrijd ongeschonden door, waardoor ook onze negende wedstrijd in een overwinning eindigde.

Daarna was het wachten op hetgeen er een paar kilometer verderop gebeurde. Daar speelde onze laatste concurrent VOAB tegen nummer vier VV Riel. De wedstrijd liep daar een half uur uit, waardoor onze spelers huiswaarts gingen. Bij thuiskomst wachtte ons een grote verrassing, VV Riel had met 2-0 van VOAB gewonnen, waardoor we niet meer zijn te achterhalen. KAMPIOENEN !