15-10-2016 OJC Rosmalen MO17-1 – Sc ’t Zand MO17-1

Afgelopen zaterdag stond de kraker  OJC Rosmalen versus SC’t Zand in de hoofdklasse op het affiche. Aangezien eerdere ontmoetingen spectaculair waren verlopen, waarvan de laatste met bloed, zweet en tranen, was ik benieuwd wat de nieuwe lichtingen van beide grote verenigingen op de mat zouden leggen. Vorige week was een plichtmatige overwinning tegen Best Vooruit (9 – 1 winst) genoeg om de 2e plaats van Beerse Boys over te nemen.

OJC begon als koploper aan de wedstrijd  met 10 uit 4 en ’t Zand stond keurig op de 2e plaats met 9 uit 3. Bij winst van ’t Zand zouden ze meteen de koppositie over nemen.

Dat deze wedstrijd leefde bij OJC, bleek wel uit het feit dat er op het hoofdveld gespeeld werd. Ik zocht een plaatsje op de perstribune en had een goed overzicht op het speelveld.

’t Zand trad aan zonder de geblesseerde Jikke, die in Amerika revalideert en beloofde fit terug te komen.

Vanaf de aftrap werd het een voetbalgevecht op het middenveld. Zonder dat beide teams gevaarlijk werden voor de doelen. OJC speelde in de opstelling 4-4-2, waar ’t Zand in een 4-3-3 opstelling bleef spelen. De 1e helft verliep rommelig. OJC probeerde met lange ballen naar voren hun spitsen te bereiken,  maar de verdediging van ’t Zand stond goed. Meer dan wat speldenprikken kon OJC niet uitdelen. Aan de andere kant probeerde ’t Zand een gaatje te vinden in de verdediging van OJC, maar ook die verdediging stond niet meer toe dan wat speldenprikken.  Resultaat was dan ook een terechte 0 – 0 ruststand.

In de rust stelde de technische staf orde op zaken bij ’t zand. Vanaf de aftrap voor de 2e helft zocht ’t Zand meteen de aanval en dat resulteerde in de 46e minuut  in een corner. Madelief slingerde de bal goed voor het doel van OJC en het was Maud die met een welgemikte kopbal  de keepster van OJC kansloos liet en daarmee verdient de 0 – 1 voorsprong aantekende.  OJC ging meteen 4-3-3 spelen. Hierdoor kregen de middenvelders van ’t Zand meer ruimte en nam daarmee de controle over het middenveld over. OJC probeerde het wel, maar kwam nier door de verdediging van ’t Zand.

In de 79e minuut werd een aanval van ’t Zand onreglementair afgebroken en mocht ’t Zand van een meter of 30 schuin voor het doel een vrije trap nemen. Madelief had goed geluisterd naar haar trainers en schoot de bal hard en hoog achter de kansloze keepster van OJC in de verre kruising en besliste daarmee de wedstrijd. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een 0 – 2 overwinning afgesloten en werd OJC terug verwezen naar plek 2. Ondanks dat het geen geweldige wedstrijd werd, was het wel een spannende wedstrijd. De MO17-1 licht goed op schema. A.s. zaterdag mag weer worden aangetreden tegen Best Vooruit in Best. Het enig wat daar mis kan gaan is onderschatting. Maar de trainers van ’t Zand kennende, zullen hun spelers weer goed voorbereiden en scherp de wedstrijd in laten gaan. Ik ben er weer bij U ook???

rep-de-reporter-mo17-1