15-10-2016 Sarto JO19-5 – Sc ’t Zand JO19-5 (1-3)

Vandaag de derby tegen sarto. Alsof de duvel ermee speelde, al jaren moeten we naar sarto toe.
En altijd is het daar moeilijk om te winnen. zeg maar onmogelijk.
Met een volledig fitte spelersgroep, reisden we af naar de gilzerbaan.
Zowel sarto als wij hadden nog geen wedstrijd verloren.

De 1ste helft.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of we stonden al met 1-0 achter. Nog niet wakker zal ik het maar ophouden.
Daarna is sarto eigenlijk het eerste half uur op wat spaarzame speldenprikjes niet meer gevaarlijk geweest.
Het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander. We kregen niet veel grote kansen totdat ronaldo maar eens ging pingelen.
Na wat tegenspelers voorbij gespeeld te hebben haalde hij vanaf 18 mtr onverwachts voor de keeper uit en ramde de bal in de bovenhoek 1-1.
De rest van de 1ste helft waren we veel op hun helft maar ze hadden een scheids die het nodig vond om alles kapot te fluiten en vooral vaak de verkeerde kant op.

De ruststand was dan ook 1-1.

de 2de helft.

Er ontstond in deze 2de helft een waar voetbalgevecht, Sarto werd fysieker en het spel werd grimmiger en gemener.
Veel tikjes werden uitgedeeld en maar zelden floot de scheids voor deze overtredingen. We hebben er zelfs filmpjes van gemaakt (zie mijn facebookpagina).
Maar doordat we bleven voetballen waren we ook de 2de helft de betere ploeg. We gingen niet mee doen en dat betaalde in de 67ste minuut in een doelpunt.
Een corner van Stijn werd niet goed weggewerkt door de verdediging van sarto waardoor er een rommeltje in het strafschopgebied vormde waar
Mitch er gauw met zijn bolletje de 1-2 binnenkopte. Ronaldo had ondertussen van Eric Verhagen te horen gekregen dat als hij zou nogmaals zou scoren dat hij
zijn scheenbeschermers niet hoefde te betalen, dus toen hij er weer in mocht heeft hij dat maar even gedaan.
In de 78ste minuut kwam hij vrij voor de keeper te staan en schoof de bal langs de keeper 1-3.
Dus Ronaldo gefeliciteerd de scheenbeschermers zijn voor jou. Nou denken jullie natuurlijk dat de wedstrijd gespeeld was maar niks is minder waar.
Sarto kreeg een paar gevaarlijke kansen maar Ali steekt momenteel in een bloedvorm en redde keer op keer.
Ali werd dan ook voor mij de Man of the Match.
Vergeet nog te melden dat er een zuivere goal werd afgekeurd en nog een bal op de lat.

eindstand 1-3.

Ja wat moet ik nu zeggen. Een dik verdiende overwinning met wederom veel strijd en passie. Goed combinatievoetbal en dat voor een team voor het eerste jaar in de A