16-04-2016 Sc ’t Zand C4 – Terheijden C2 (9-1)

Eenvoudige overwinning

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, staan we, na naar een hogere klasse te zijn gepromoveerd, met een 7e plaats keurig in de middenmoot. Het kampioenschap zit er niet meer in, maar we willen natuurlijk wel zo hoog mogelijk eindigen. Vandaag waren we gastheer voor Terheijden C2, de rode lantaarndrager van de competitie. Sommige spelers kampten nog met pijntjes na de schoppartij van afgelopen week.

De wedstrijd was amper twee minuten oud of Sc ’t Zand had de score al open kunnen breken. Mohamed legde de bal terug op Dani, maar zijn schot was te zacht, waardoor de keeper de bal eenvoudig kon oprapen. Even later was het wel raak. Na een voorzet van Luc, rondde Lars Knippels bij de tweede paal de aanval af met een doelpunt, 1-0. Lars kreeg de smaak te pakken, want een minuut later scoorde hij 2-0, ditmaal met een diagonaal schot in de verre hoek. De supporters gingen er eens goed voor staan, dit zou wel eens een monsterscore kunnen worden. De doelpuntenmachine bij Sc ’t Zand begon echter te haperen. De gasten roken hun kans, zeker toen Sem onnodig ver uit zijn goal kwam. Lars Vink probeerde de bal weg te werken, maar trapte half langs de bal. Met een carambole, die in de biljartwereld niet zou misstaan, dwarrelde de bal naar het doel en ging daar net langs de paal over de achterlijn. Amper een minuut later moest Sem op een schot van dichtbij weer redding brengen om zijn doel schoon te houden. Hoog tijd om Sc ’t Zand wakker te schudden. Met een hakballetje probeerde Denzel de keeper te passeren, in de rebound wist Danny alsnog te scoren, 3-0. Daarna ging het even hard. Van ruim dertig meter haalde Youri uit en zag de bal in de rechterkruising verdwijnen, 4-0 en door goed op de bal te blijven jagen wist Denzel de 5-0 binnen te tikken. Na wederom een fraaie hakbal van Denzel kwam Maarten in scoringspositie, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. De ruststand was daardoor 5-0 voor Sc ’t Zand.

In de tweede helft hadden de spelers als doel om de dubbele cijfers te halen. Toch gingen de eerste tien minuten voorbij zonder een doelpunt. Kansen om te scoren waren er wel degelijk. Denzel schoot net over en in een overtal situatie van 3:2 schoot Mo op de keeper. Nadat Denzel in het zestienmetergebied onderuit was gehaald, legde Youri de bal op de stip om de toegekende penalty te nemen. Met een strakke schuiver in de rechterhoek scoorde hij 6-0. Daarna probeerde Terheijden de eer te redden door een hoge bal op goal te schieten, maar Sem wist de bal over te tikken. Na een opstootje tussen Jeremy en een speler van Terheijden moesten beide spelers met een gele kaart het veld voor tien minuten verlaten. In die tijd bracht Denzel de score op 7-0, waarna Mohamed met twee treffers de 9-0 liet optekenen. Het was wachten op de o zo bekende tiende treffer. Die viel wel, maar aan de verkeerde kant van het veld. Uit een corner wist Terheijden met een kopbal de spreekwoordelijke eer te redden, 9-1. In de slotminuten wist de keeper van Terheijden een uitstekend genomen vrije trap van Denzel over te tikken en schoot Mohamed naar een pegel van Jeremy in de rebound in het zijnet. De eindstand werd daarmee op 9-1 bepaald.

Door dit resultaat en de uitslagen op de andere velden stijgen we naar de vijfde plaats op de ranglijst en zijn de meest scorende ploeg. Volgende week de laatste (thuis) wedstrijd, kijken of er een mooi passend slot van de competitie in zit !