17-10-2015 Sc ’t Zand F3 – Jong Brabant F4 (4-0)

Zaterdag 17 oktober, onze F3 neemt het op tegen Jong Brabant F4. Het geliefde rood-witte voetbalshirt blijft vandaag in de sporttas en wordt vervangen door een “mooi-blauw-is-niet-lelijk” voetbalshirt.

Om de tegenpartij af en toe op het verkeerde been te zetten, hebben zowel Luuk als Jimmie rugnummer 2. Na een inspirerende teambespreking van Patricia in kleedkamer 16 gaan de jongens inspelen op het veld.

Tijdens het warmdraaien zien we dat nog niet iedereen helemaal fris en fruitig is, maar bij aanvang van de wedstrijd staat iedereen helemaal op scherp.

De eerste goal wordt na ongeveer 5 minuten al gescoord door Jimmie, een beauty van een kopbal uit een perfecte corner van Nick. De tweede goal wordt gescoord, weer door Jimmie, wederom een beauty van een kopbal, wederom uit een perfecte corner van Nick.

Bijna was de derde goal een herhaling geworden van de eerste en tweede goal. Gelukkig wordt er ook aan het publiek gedacht en daarom lobt Jimmie deze keer de bal keurig achter de keeper in de goal, nogmaals uit een hele mooie corner van Nick.

De vierde goal komt op naam van Mirac en daarmee hebben onze jongens en meid met een klinkende 4 – 0 overwinning weer een topprestatie geleverd.

Een leuke partij om naar te kijken, niet alleen dankzij het werk van onze aanvallertjes maar ook Dani, onze verdedigers en middenvelders stonden ook allemaal hun mannetje want de 0 zegt net zoveel als de 4!

Tot slot nog eentje uit de categorie wist u dat….Wist u dat de meest gebruikte kreet tijdens de wedstrijd “passen” was J??? Voor mij reden genoeg om eens op te zoeken wat een goede pass nu eigenlijk precies inhoudt!

 

Pass (voetbal): De pass speelt een sleutelrol in het voetbal. Feitelijk houdt de term het spelen van de bal naar een medespeler in. Een voetballer passt naar een medespeler om zo zelf de bal niet meer in het bezit te hoeven hebben, maar wel de bal in het bezit van zijn team te houden. Ook kan door een pass beweegruimte gecreëerd worden om zo tot een scoringskans te komen. Daar waar in het begin van de twintigste eeuw dribbelen – het al rennend in bezit blijven van de bal, zonder die naar een medespeler te passen – gebruikelijk was en men gewend was aan een dergelijke manier van spelen, verdween deze speelwijze vrij snel. Het maakte plaats voor de speelwijze die nu ook de norm is: door middel van passen richting het doel van de opponent komen. In Latijns-Amerika bleef men nog tot ver in de twintigste eeuw vasthouden aan het dribbelen, maar op Europese velden keerde het niet meer terug als belangrijkste voetbaltechniek. Men kan op drie manieren een pass geven: een korte pass, welke meestal gegeven wordt met de binnenkant van de voet om zo accuraat mogelijk te kunnen zijn; een lange pass, welke meestal gebruikt wordt in de breedte om zo een medespeler met enige ruimte te bereiken; en een steekpass. Een steekpass vindt plaats wanneer een aanvaller voorbij de laatste of achterste verdedigers loopt en tegelijkertijd de bal langs hen aangespeeld krijgt. Meestal resulteert dit in een situatie waarbij de aanvaller zich direct tegenover de doelman bevindt.  De 5 beste passers in 2014/2015: Xavi, Thiaggo Motta, Marginhos, Toni Kroos en Gare Medel