17-10-2015 Sc ’t Zand MB1 – Zwaluw VFC MB1 (1-3)

Zaterdag 17 oktober
Sc’t Zand MB1 – Zwaluw VFC MB1 (Competitiewedstrijd)

Vandaag stond er bij de redactie weer een mooi affiche op het programma. De topper in Tilburg tussen ’t Zand MB1 en Zwaluw VFC MB1. Ik toog naar de bijsterveldenlaan en was benieuwd of ’t Zand zich had hersteld van de nederlaag vorige week tegen SJO.
In de kantine heerste een gemoedelijke sfeer en onder het genot van een heerlijk bakkie koffie praatte ik ff bij met de technische staf van ’t Zand.

Voor aanvang van de wedstrijd stond er eerst een fotosessie op het programma.

Om 14.30 uur werd dan eindelijk gefloten voor aanvang van de wedstrijd op veld 2 door de dame in ’t Zwart. Jawel, SC ’t Zand heeft een vrouwelijke scheidsrechter. Kom je “nog” niet vaak tegen op de Hollandse velden.

In het begin was het aftasten van elkaar. Maar gaande de wedstrijd vorderde, werd Zwaluw sterker. In de 16e minuut was het dan tocht raak voor Zwaluw. Wederom gingen er persoonlijke fouten aan vooraf en Zwaluw profiteerde daar van en bracht de stand op 0 – 1. ’t Zand kwam deze tegenslag niet te boven, want nog geen 3 minuten later kon Joyc (keep) wederom de bal uit het netje vissen, want wederom ging het mis in de verdediging. Tot aan de rust hield ’t Zand de schade beperkt en kon de technische staf zich gaan beraden hoe de 2e helft moest worden aangepakt.

De “donderspeech” van trainer Adriaan had geholpen, want ’t Zand kwam getergd uit de kleedkamer. Het zocht meteen vanaf de aftrap de aanval. In de 42 minuut werd dat beloond. Een goed uitgevoerde aanval kwam bij Mies uit. Die speelde zich knap vrij en legde de bal terug op de inkomende Madelief, die de keepster van Zwaluw het nakijken gaf en ’t Zand terug in de wedstrijd bracht 1 – 2. “t Zand speelde beter dan in de 1e helft en af en toe ontwaarde ik weer het “tikkie takkie” voetbal. Toch speelde ’t Zand met vuur. Ondanks dat er op de helft van Zwaluw werd gespeeld, was er wel veel ruimte voor de counter van Zwaluw. Dat gebeurde dus ook, want in de 75e minuut wist Zwaluw deze ruimte te benutten en scoorde fraai de 1 – 3. Daarna probeerde ’t Zand nog met een slot offensief, maar de wedstrijd was gespeeld. Zit de MB1 in een “herfstdip”?? Ik keek naar de kant waar de vele toeschouwers stonden, maar zag gelukkig geen “witte zakdoekjes”.

Terug gekomen in de kantine heerste een bedrukte sfeer. De trots van ’t Zand had haar 2e wedstrijd verloren. Maar nadat ik een heerlijk broodje bal (de lekkerste in de regio) had gescoord en een lekkere gele rakker, kwam de sfeer er weer een beetje in. Nog te vermelden was de “woman off the Macth” Annemay.

De technische staf heeft twee weken de tijd om alle koppies weer omhoog te krijgen, want over twee weken staat de return, uit tegen Zwaluw op het programma. Ik ben er weer bij. U ook??