18-02-2017 RKDVC MO19 – Sc ’t Zand MO19-1 (2-3)

Zaterdag 18 februari

RKDVC MO19    -   Sc ’t Zand MO19-1 

Vandaag stond dan eindelijk de eerste speelronde in de nieuwe competitie van de MO17 op het programma. De MO17 komt in de voorjaarscompetitie uit in 1e klasse van de MO19. De eerste tegenstander werd RKDVC uit in Drunen.

Ik toog naar het gezellige dorpje in het Brabantse land dicht bij de duinen, om te zien hoe ’t Zand zich zou presenteren in deze nieuwe competitie. Ik sprak nog even met de trainers Michelle en Hennie over de nieuwe competitie.  Beiden keken uit 25 maart, wanneer  de kraker in deze poule tegen Achilles Veen, waar trainer Eric Verhagen (beter bekend als Adriaan) voor de groep staat.

Maar eerst moest RKDVC aan de zegekar gebonden worden. Vooraf geen makkelijke opgaaf, tegen deze fysiek sterke ploeg.  Het Zand trad aan zonder de geblesseerde Maud en Sarena. Maar volgens Michelle en Hennie was er voldoende kwaliteit binnen de huidige spelersgroep om dit op te vangen.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor de aftrap en dook RKDVC meteen als een roofvogel op zijn prooi. ’t Zand begon zwak en was ff niet bij de les. De beginfase was rommelig van beide teams. Toch was het Noortje die na 5 minuten de paal van het doel van RKDVC teisterde, maar helaas geen doelpunt opleverde.  Na 18 minuten wist RKDVC ook een gaatje te vinden in de verdediging van ’t Zand en dat was wel meteen raak.  De 0 – 1 achterstand was een feit. RKDVC was fel en schroomde niet om eerst de vrouw te spelen en daarna de bal. Dat was gelukkig ook de scheidsrechter niet ontgaan. In de 22e minuut werd Noorje onderuit gehaald en mocht Lisanne vanaf 25 meter een vrije trap nemen. Dat zij een goede traptechniek beheerst, bewees Lisanne, want ze schoot de bal fraai achter de keepster van RKDVC en daarmee ook de verdiende gelijkmaker. 1 – 1. Ondertussen was Madelief al het slachtoffer geworden van de dadendrang van RKDVC en moest geblesseerd het veld verlaten. Na de gelijkmaker waren er kansen over en weer, maar Michelle wist met een paar goede reddingen haar team in de race te houden en dat deed ook de keepster van RKDVC.  Met de 1 – 1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Ik was benieuwd hoe de meiden van ’t Zand de 2e helft zouden aanpakken.

’t Zand begon goed aan de 2e helft. Zij drukte RKDVC ver terug op eigen helft. De kansen stapelde op voor ’t Zand. Maar telkens wist de keepster haar doel schoon te houden. In de 57e minuut was het dan toch raak voor ’t Zand. Bij het nemen van een corner van ’t Zand, had de scheidsrechter gezien dat er geduwd werd en legde de bal pardoes op de stip voor ’t Zand. (maak je niet vaak mee). Noortje ging achter de bal staan en liet deze keer de keepster van RKDVC kansloos en stond de 1 – 2 op het scorebord. ’t Zand speelde op de helft van RKDVC en probeerde de wedstrijd onder controle te houden. Echter 10 minuten later verslapte de aandacht in de verdediging van ’t Zand en sloeg RKDVC meteen toe en scoorde dan ook de gelijkmaker 2 – 2. ’t Zand  rechtte de rug en trok weer ten strijde. RKDVC werd weer terug gedrongen en de keepster van RKDVC werd nog diverse keren getest. Maar in de 75e minuut had zij geen antwoord op de pegel van Noortje die de 2- 3 onhoudbaar achter de keepster van RKDVC binnen schoot. Nu was het zaak voor ’t Zand om de wedstrijd te controleren en tot een goed einde te brengen.  RKDVC kwam niet meer over de middenlijn en de eerste 3 punten werden met inzet en werklust veilig gesteld. Al met al was het geen mooie wedstrijd. Madelief, Noortje en Milou kwamen niet ongeschonden uit deze wedstrijd, maar hebben gelukkig 2 weken de tijd om weer fit te worden. 11 maart staat de thuiswedstrijd tegen Tricht op het programma. Ik ben er weer bij U ook???

Rep de reporter.