19-09-2015 Molenschot C1 – Sc ’t Zand C4 (2-10)

Koploper na winst met dubbele cijfers

Vandaag stond onze eerste “echte” uitwedstrijd op het programma. Na eerder op onze eigen velden prima resultaten te hebben behaald, vertrok de C4 vanochtend richting Molenschot om tegen de plaatselijke voetbalvereniging te gaan voetballen. Een kleine club met op dit moment maar drie elftallen bij de jeugd, een B1 een C1 en een D1. We waren voorbereid dat we wellicht tegen een aantal oudere spelers onze kunsten moesten gaan vertonen, maar het tegendeel was het geval. Het team van Molenschot bestond voor een groot deel uit D-pupillen, een handvol C-junioren en één B-speler.
Vooraf werd met de spelers afgesproken dat we zo snel mogelijk op voorsprong wilde komen en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of onze aanvoerder Lorenzo speelde de bal naar Renzo, die de bal diagonaal tegen de touwen van het doelnet trapte, 0-1. Nog geen minuut later was het zelfs al 0-2, toen er direct bij het uitverdedigen van Molenschot door ons druk werd gezet. Lorenzo veroverde de bal en scoorde beheerst.

Toen het in de 6e minuut zelfs 0-3 werd leek ons team op rozen te zitten. Lorenzo kopte de bal door naar Renzo, die in eerste instantie nog op de keeper schoot, maar in de rebound alsnog wist te scoren. Youri schoot een minuut later rakelings over, wat kon ons nog gebeuren ? Toch kreeg Molenschot in de 14e minuut van de wedstrijd hun eerste kans, die door Carlo vakkundig onschadelijk werd gemaakt. Dit had een waarschuwing voor ons moeten zijn, maar het lampje ging niet branden. Gevolg goed doorkomen van een aanvaller van Molenschot en met een lobje werd Sem verrast, 1-3. Niks aan de hand zou je zeggen, maar een minuut later mocht een speler van Molenschot ongehinderd aanleggen en de bal zeilde in de kruising, 2-3. Plotseling was de spanning in de wedstrijd terug. Molenschot kon echter niet doordrukken en toen Lorenzo de bal op het middenveld veroverde en daardoor alleen op de keeper kon afgaan was het bingo, 2-4. Ons team pakte het initiatief weer in de wedstrijd. Een schot van Renzo strandde op de vuisten van de keeper.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam in de 25e minuut van de wedstrijd op naam van Carlo. Hij kreeg de bal ter hoogte van de middenlijn voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. De bal verdween zo de rechterkruising in, 2-5 wat een beauty ! Een minuutje later schoof Lorenzo met een zuivere hattrick de 2-6 binnen. De kruitdampen waren amper opgedroogd of een fraaie combinatie tussen Ali, Lorenzo en Danny werd door laatstgenoemde met een doelpunt bekroond, 2-7. Dit was tevens de ruststand.
Vorige week was het verval van ons team in de tweede helft groot, dus dit was een aandachtspunt tijdens de rust. Vol vertrouwen stapten de spelers weer terug het veld in. De scheidsrechter had amper voor het begin van de tweede helft gefloten of de bal lag al in het doel. Youri haalde van grote afstand verwoestend uit en de bal ging via de linker kruising in het doel, 2-8. Molenschot trok zich massaal voor het eigen doel terug en ons team had moeite om door deze blauw-witte muur heen te breken. Pas in de 18e minuut slaagden we er weer in om weer gevaarlijk te worden. Husseyn schoot de bal jammer genoeg rakelings voor het doel langs. In de 22e minuut viel er dan toch weer te juichen voor ons team en de meegereisde supporters.

Husseyn frommelde zich in het zestienmetergebied langs enkele spelers, waarna de bal voor de voeten van Maarten kwam. Deze schoot de bal beheerst binnen, 2-9. Met nog een dikke tien minuten te spelen kwam de magische “tien” in zicht. Molenschot verweerde zich echter kranig. Op een schot van dichtbij door Renzo had de keeper een uitstekende redding. Met nog één minuut officiële speeltijd leek het ons niet meer te lukken, maar Renzo blokte een schot van de keeper en kon alsnog de 2-10 binnentikken en daarmee ook zijn derde treffer van de dag scoren. Daarna leek Molenschot op weg naar hun derde treffer, toen een aanvaller alleen op Sem kon aflopen. Tim zette echter een sprint in en achterhaalde de speler op de rand van het zestienmetergebied, omdat Sem inmiddels ook goed zijn goal uit was gekomen werd deze grote kans voor Molenschot verhinderd. Het bleef daardoor 2-10, een uitslag die staat !

Door deze overwinning hebben we het maximale resultaat van zes punten uit twee wedstrijden behaald. Ook Gilze C4 en VOAB C5 zijn hier in geslaagd. Omdat ons team op dit moment een beter doelsaldo heeft zijn we de trotse koploper. Volgende week spelen we thuis tegen Chaam C2 en gaan we deze koppositie natuurlijk verdedigen !