19-09-2015 SCO/Tofs D4 – Sc ’t Zand D10M (1-2)

Na weer een week van goed trainen was het weer zover zaterdag 19 september.
Deze keer hadden we een uitwedstrijd tegen Sco/tofs D4 , en voor diegene die geen tomtom hebben dat was in Oosterhout.
Rond 11.00 uur werd er verzameld voor de kantine van T’Zand voor degene die niet rechtstreeks gingen , en om 11.15 uur vertrokken wij richting Oosterhout.
Daar aan gekomen werden we goed ontvangen en betrokken wij de kleed ruimte waar de trainer de opstelling vertelde en wat er verwacht werd van de meiden maar ook met het advies gelijk veel druk te zetten en met de gedachte om te spelen zoals we in een tweede helft doen dit omdat we de vorige wedstrijden steeds een goede tweede helft speelden.
Bij het veld aan gekomen hadden we nog ruim de tijd voor de warming-up voor de wedstrijd begon , en zag je dat de meiden er zin in hadden .

Half 1 was het zover de wedstrijd ging van start en de D10M ging vol in de aanval , Sco/Tofs wist even niet wat ze mee maakten omdat ze al zijden oooh het zijn meisjes.
Tijdens het verloop van de eerste helft bleef de aanval gezocht worden en waren we zeker de betere , door dat de spitsen met het ondersteuning van het middenveld het doel van Sco/Tofs bleven opzoeken.
Maar helaas lukte het steeds niet en gingen we de rust in met een 0-0.
De trainer vertelde in de rust dat de meiden goed bezig waren en zeker zo door moesten gaan want er zat zeker een winst in vandaag.

Toen de tweede helft begon wast het Sco/tofs die goed van start ging , maar door goed keeper werk en verdedigen lukte het ze niet.
Na ons herpakt te hebben gingen de meiden weer vol in de aanval en werd er om elke bal gevochten met als resultaat dat Jayli na een geweldige solo acktie de 0-1 op het scorebord mocht laten noteren .
Maar zoals een goed stel meiden toe komt werd er binnen 5 minuten weer gescoord en dit maal door Rosalie.
De vreugde was groot en voelbaar bij de meiden en staf maar ook zeker niet te vergeten onze supporters.

Tot 10 minuten voor het eind Sco/tofs de 1-2 liet noteren , door een mooie actie van hun spits.
Sco/Tofs geloofde er weer in en zocht de aanval maar wederom door goed keepers werk en verdedigen lukte het niet.
De trainer die inmiddels een hart slag had van 200 hield het niet meer en hoopte snel op het eindsignaal en waar Oscar ook al om vroeg bij de scheidsrechter.
Een minuut later was het zover en konden we de 3 punten mee naar Tilburg nemen en onze eerste winst.

Als woman of the match werd gekozen Suzanne (vorige wedstrijd Monica)
En als Staf zeggen we weer super trots te zijn op de meiden die allemaal deden wat er gevraagd was, en door hun volle inzet het beloond werd.

Jullie zijn een goed en leuk stel meiden D10M

Staf D10M