20-02-2016 Gudok B4 – Sc ’t Zand B5

SC ‘T ZAND HERSTELT ZICH EN WINT MET 2-4.
GUDOK B4 – SC ‘T ZAND B5
Vandaag wederom een competitiewedstrijd tegen gudok, Dit team hadden we in het najaar verslagen na een zware wedstrijd met 5-4.
Dus het zou er weer om gaan spannen vandaag. Na de zeperd van vorige week tegen bavel waren we benieuwd hoe de jongens zich zouden herstellen van vorige week.
De lijst met blessures en zieken breidde zich uit:
ROY (sleutelbeen) – TOM ( enkel)  – KEVIN(ziek) waren er vandaag niet bij. Mick (liesblessure) wilde wel proberen en Bram was eigenlijk ook al ziek maar begon toch aan de wedstrijd.
Gijs van der Loop van de B4 kwam ons team versterken.
De wedstrijd.
We begonnen wat rommelig aan de wedstrijd, hadden wat problemen met de wind. We hadden in de 1ste helft wind tegen, daar waren we blij mee maar hoge ballen heb je met wind tegen weinig aan.
Met rick, mareno en gijs in de voorhoede werd er vroeg gestoord om zo snel mogelijk de bal te heroveren. Dit ging vrij aardig en achterin werd er goed en scherp verdedigd,
Dus al snel hadden we grip op de wedstrijd. We kregen al snel wat kleine kansjes en gudok was gewaarschuwd. De 0-1 van Gijs was dan ook dik verdiend. Gudok had tot op dat moment weinig in de pap te brokkelen.
Toch kwam gudok langszij door een hoekschop die gedragen door de wind bij de 2de paal binnenviel. Weinig aan te doen, was een mooie goal maar dit was eigenlijk hun eerste wapenfeit in de wedstrijd.
Maar gudok kreeg weer meer geloof erin, door dit doelpunt, Dit was van korte duur want de B5 had vandaag de FLOW. ze waren niet uit het veld te slaan en bleven voetballen.
Ivo en Gijs kwamen alleen voor de keeper te staan maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Toch viel voor rust toch nog de verdiende voorsprong voor de B5 na wederom een mooie uitgespeelde
aanval die werd afgewerkt door rick.
Met een mooie 1-2 voorsprong gingen we naar de kleedkamer de rust in.
De 2de helft.
Nu hadden we de wind mee en de regen in de rug dat is ook wel fijn ipv de wind en regen tegen. Dat hadden we zo goed gegokt en kwam ook uit.
De 2de helft waren we heer en meester en gudok begon zich steeds meer te irriteren aan ons spel, Ze gingen steeds meer fysiek spelen en kregen steeds meer overtredingen
tegen, met  als gevolg protesteren bij de scheids. Na een overtreding in de 16 op gijs kregen we ook nog een verdiende penalty. Volgens insiders had de keeper van gudok dit seizoen 7 van de 8 pingels gestopt, maar die van onze davorron is gewoon onhoudbaar 1-3. Kat in het bakkie en gudok werd met vlagen weggespeeld.
Toen ook nog de 1-4 werd gemaakt door Gijs was de wedstrijd definitief gespeeld.
De 2-4 die gudok nog maakte was een kadootje eigenlijk omdat een speler van ons onderuitgetrokken werd waarna deze goal viel.
Eindstand 2-4.
EEN DIK VERDIENDE OVERWINNING MET MOOI VOETBAL.