20-02-2016 Sc ’t Zand C3G – DHV C1 (8-1)

Onze volgende wedstrijd, ditmaal thuis tegen het voor ons grote onbekende DHV. Maar zoals wij zeggen Google weet alles, dus maar even opgezocht.
Geen hele grote vereniging uit het pittoreske Zevenbergschen Hoek een dorp in de Nederlandse gemeente Moerdijk en gedeeltelijk in de gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant.
Zevenbergschen Hoek was tot 1997 deel van de gemeente Zevenbergen. De grond bestaat voor 62% uit klei en de gemiddelde huizenprijs is € 279.667, Er wonen veel vrouwen met de naam Joke of een afleiding daarvan.

Nou dat weten we dan ook weer (lekker belangrijk), heel veel info over onze tegenstanders was er niet te vinden zo blijkt dat Google niet alles weet. Dus moeten we net als elke wedstrijd uitgaan van onze eigen kracht en ons eigen spel, we trainen niet voor niets elke week. Vandaag was Tom nog steeds afwezig i.v.m. een longontsteking maar hij kon de wedstrijd live volgen via de team stream (lees WhatsApp). Rogemar was er ook niet bij deze had zich op vrijdag afgemeld en in de ochtend melde Mustafa zich ziek. Gelukkig hebben we sinds kort genoeg spelers, dankzij onze nieuwste aanwinsten Lorenzo en Bow, ze trainen al een tijdje mee en mochten vandaag aantreden voor hun tweede officiële wedstrijd. Zo hadden we toch twee wissels op de bank zitten en nog een noodspeler mocht het nodig zijn.

De bespreking.

De opstelling nogmaals opgenoemd, niet alle spelers weten of ze al starten voor deze wedstrijd, onze tactiek wordt besproken toch 4-3-3 maar door de afwezigheid van Tom met een andere invulling op het middenveld. Daan werd onze midmid, Toygun naar rechts op de plek van Tom. Uiteraard zeiden we tegen de jongens (Esmee wordt voor ons gemak ook jongen genoemd) dat we de bal het werk moesten laten doen, snel tikken, overzicht houden en gaan met die banaan. We speelde vandaag in het geel / wit de tegenstander speelde ook met rode shirts Gelukkig waren er gele reserveshirts genoeg. (met een logo veel te klein.
Op naar het veld, warm lopen en een positie oefening.

De Wedstrijd.

De wedstrijd stond onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter. We hadden afgesproken in de kleedkamer dat we de bal het werk lieten doen en snel gingen spelen. Wij kunnen elke week rekenen op onze verdediging. Nick, Ali, Alex en Daan of Esmee staan goed, zij worden steeds beter in het vinden van de juiste oplossing en hoe het omgaan met het bouwen op elkaar. In de Goal Hebben we Daniel staan, ijzersterk en snel. Als tweede keeper hebben we Mitchel, goede reflexen. Top Jongens ook deze wedstrijd weer lekker staan ballen.

Het middenveld bestaat uit jongens die qua speelwijze veel van elkaar verschillen maar elkaar steeds beter aanvullen, Skip, Daan, Toygun, Lucas en Tom. Voorin de nieuwe toppers Lorenzo en Bow, samen met Rick, Dennis, Mustafa en Rogemar. Moeten nog wennen… maar gaat steeds beter

Vandaag begonnen we echt goed. (was ik blij mee ben verkouden als een zeehond en alles wat ik riep kwam er even beroerd uit). De bal ging snel rond, er werd goed gevoetbald, goed gestoord. Het was een zee van beweging van voor naar achter. Mooi om te zien. Binnen 15 minuten stonden we dan ook echt verdiend voor met 3-0 en dat binnen een kwartier. De tegenstander had waarschijnlijk staan kijken hoe soepel het ging. Het waren ook geen intikkers maar mooi uitgespeelde goals en een doelpunt met het hoofd door een goed genomen hoekschop. Na een wat wissels op het veld en een tegenstander die wakker was ging het bij ons wat minder. We gaven wat kansen weg en we bleven niet op positie voetballen. We vielen terug op oude fouten

Het was lekker weer en we bleven dus ook gewoon lekker buiten. Onze teamtalk tijdens de rust uit de wind in de dug-out was duidelijk. Blijf voetballen, Blijf op positie voetballen, Blijf elkaar zoeken, Breed houden dat veld en sneller schakelen. We begrijpen ook wel dat het moeilijk is om een hele wedstrijd te voetballen als de eerste 15 minuten, maar we gaan ervoor

De tweede helft was precies andersom dan de eerste helft, al moet ik zeggen dat we wel beter speelde. DHV C1 speelde een goede eerste 20 minuten toen hun verzet gebroken werd. In 8 minuten tijd maakten we vier doelpunten de ene nog mooier dan de ander, met vlotte combinaties, niet zelfzuchtig om een goal te maken maar kijken naar je teamgenoten. Mooi om te zien. Ik was mijn stem toch al kwijt maar had ik niet de behoefte om iets te roepen, lachen was genoeg. DHV C1 maakte met een mooie vrije trap het aankomende verlies voor hun wat dragelijker. Het slotakkoord wat voor Bow die op aangeven van Lorenzo de 8-1 op het denkbeeldige scorebord zette.