14-11-2015 Hilvaria MB1 – Sc’t Zand MB1 (3-8)

Zaterdag 14 november

Hilvaria MB1 – Sc’t Zand MB1(Competitiewedstrijd)

Op deze druilerige zaterdag moest de MB1 van ’t Zand op bezoek bij Hilvaria. Hilvaria is een stevige fysieke ploeg die vorige week nog uit bij SJO met 2 – 2 gelijk had gespeeld, dus de meiden van Bassie & Adriaan (en F de K) waren gewaarschuwd.

De scheidsrechter had amper op zijn fluit geblazen voor aanvang van de wedstrijd, of Joyce kon de bal uit het netje vissen en stond ’t Zand pardoes met 1 – 0 achter.

‘t Zand deed alsof er niets aan de hand was en zocht meteen de aanval. ’t Zand heeft echter Lisanne die binnen 2 minuten de gelijkmaker binnenschoot op aangeven van Mies. 1 – 1. ’t Zand bleef druk zetten op Hilvaria, maar Hilvaria is een stugge ploeg die zich niet zomaar aan de kant laat zetten. ’t Zand zocht de combinaties en in de 25e minuut werd een combinatie fraai afgerond. Michelle speelde zich vrij en gaf een hakbal op de diepgaande Sterre. Sterre faalde niet en scoorde beheerst de 1 – 2. ’t Zand drukte deze keer door, want 10 minuten later was het  Mies de 1 – 3 scoorde door een prachtige pass van Sterre. ’t Zand kon met een gerust hart de kleedkamer opzoeken. De technische staf was tevreden en gaf de meiden mee om zich niet zomaar weg te laten zetten.

Dat werd goed opgepakt door de meiden want er werden duels op het scherpst van de snede uitgevochten die steeds vaker in het voordeel van ’t Zand beslecht werd. In de 45e minuut stoomde Madelief richting doel van Hilvaria, zag de meegekomen Mies en gaf de bal in de loop mee. Mies scoorde fraai de 1 – 4. 10 minuten later was het weer raak. Mies veroverde de bal in de 16 meter en speelde zich knap vrij om de 1 – 5 aan te tekenen. In de 61e minuut vuurde Madelief een pegel af op het doel van Hilvaria. De keepster redde fraai deze inzet, maar kon niet voorkomen dat Lisanne de weggewerkte bal in het lege doel schoof en daarmee de stand op 1 – 6 bracht. In de 68e minuut was er 1 onachtzaam momentje in de verdediging van ’t Zand en profiteerde Hilvaria van dit buitenkansje en werd de stand terug gebracht naar 2 – 6. 3 minuten later was het weer Mies die de bal op doel van Hilvaria schoot, echter grabbelde de keepster van Hilvaria verkeerd en sloeg de bal pardoes in eigen doel en werd de stand 2- 7. In de 73e minuut Was het Jikke die als een sneltrein langs haar tegenstander denderde en de 2 – 8 scoorde. Hilvarai mocht aftrappen en zocht meteen de aanval. Joyce voorkwam met een knappe redding en tegendoelpunt. Jamie wilde uitverdedigen, maar werd bruut tegen de grond geduwd, waardoor Hilvaria alsnog ongehinderd de 3 – 8 kon scoren en daarmee was de einduitslag bepaald.

Ik vernam van de technische staf dat Sterre en Janne, beiden gekozen werden tot “woman off the match”. Namens Rep en redactie gefeliciteerd.

De technische staf en de meegereisde supporters, hadden een goede wedstrijd gezien waarin de duels werden gewonnen en bij vlagen goed gecombineerd werd, met een mooie uitslag als beloning. Als de MB1 zo blijft voetballen, is het een ploeg om rekening mee te houden. Volgende week wacht de kraker tegen SJO thuis op de Bijsterveldenlaan. Ik ben er weer bij. U ook??