21-11-2015 VV Riel C2 – Sc ’t Zand C4 (2-3)

Niemand wint van Sc ’t Zand C4

Vorige week zaterdag hoorden we na afloop van onze wedstrijd dat we kampioen waren. Daardoor vierde iedereen het kampioenschap in eerste instantie voor zichzelf. Voor vandaag werd een feestprogramma in elkaar gezet. Vooraf kwamen we wat eerder dan gebruikelijk bij elkaar om onder het genot van een drankje en een stukje gebak het kampioenschap alvast te vieren. Maar daarna moest er natuurlijk wel worden gevoetbald. Even was er twijfel of de wedstrijd wel door kon gaan. De afgelopen dagen was er de nodige neerslag naar beneden gekomen en ook vanochtend was de regenmeter aardig vol gelopen. Gelukkig besloot de scheidsrechter dat er kon worden gespeeld. Het speelveld was echter loodzwaar, de bodem had zich helemaal vol met water gezogen. Maarten kon vanwege zijn blessure niet meespelen en Husseyn meldde zich te laat, waardoor hij geen vervoer had. Gelukkig keerden Dani en Sem terug van een blessure, zodat we toch nog met voldoende spelers aan het duel tegen VV Riel C2 konden beginnen. De gastheren waren niet goed aan de competitie begonnen. Uit de eerste wedstrijden werd slechts een schamel puntje behaald. Daarna werden zo wat alle wedstrijden gewonnen. Een geduchte tegenstander, zeker in de wetenschap dat onze grootste concurrent, VOAB C5, er afgelopen week nog met 2-0 van verloor.

Op het moment dat de wedstrijd begon werd het gelukkig droog, maar dat maakte de omstandigheden er niet minder moeilijk om. Achter beide doelen hingen de spandoeken met aanmoedigingen voor de spelers van de C4. De eerste kans van de wedstrijd was voor de C4. Na een goede combinatie tussen Renzo en Ali, kwam de bal voor de voeten van Lorenzo. Zijn schot ging voor het doel langs. Het leek daarna of de C4 zijn kruit al had verschoten, want we slaagden er nauwelijks meer in om kansen te creëren. Sterker de thuisploeg nam het initiatief en na een snelle ingooi en verrassend schot vanaf de linkerkant namen ze zelfs de leiding in de wedstrijd, 1-0. Daarna verzuimde VV Riel om hun voorsprong te vergroten, al kregen ze daar voldoende kansen voor. Schoten ging naast of over het doel en anders hield Fernando de ballen wel tegen. Na een half uur spelen slaagden we erin om weer eens een goede aanval op de mat te leggen. Danny liep de zestienmeter in en werd daarbij onderuit gehaald. De scheidsrechter wees direct naar de penaltystip. Lorenzo nam plaats achter de bal, maar raakte de bal enigszins verkeerd waardoor hij niet de volle snelheid kreeg. De keeper kon de bal daardoor nog aanraken, maar niet verhinderen dat de bal in het doel ging, 1-1. Met een schot van Renzo probeerde we vervolgens nog voor rust orde op zaken te stellen, maar de goed spelende keeper pakte de bal. Op slag van rust besloot VV Riel om van afstand op doel te schieten. De bal schoot over het natte veld, waardoor Fernando geen grip op de bal kreeg, terugkaatste in het veld en in de rebound was het alsnog raak, 2-1. Dat was ook direct de laatste actie uit de eerste helft, de scheidsrechter floot voor het rustsignaal.

Tijdens de rust werden de spelers in de kleedkamer wakker geschud. In de tweede helft zagen we dan ook een andere C4. Plotseling wisten we elkaar via de combinatie weer wel te vinden en gaandeweg gingen we daardoor steeds beter voetballen. Na tien minuten kon Lorenzo vanaf het middenveld de bal oppikken en op de keeper afgaan, boem 2-2. Vervolgens gingen we op jacht naar de winnende treffer. Een schot van Dani werd geblokt en vervolgens werd het schot van Youri door de keeper onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant van het veld voorkwam Sem met een uitstekende verdedigende actie een bijna zekere treffer voor de thuisploeg. Even later kreeg ons team een corner. Lorenzo legde de bal precies op het hoofd van Youri, die met zijn hoofd het laatste knikje gaf, 2-3. Het mooiste moment was wellicht kort daarna toen Lorenzo de bal met zijn voet omhoog wipte, de bal even hoog hield met zijn hoofd en daarna een dieptepass op Renzo gaf. Die dook plotseling in het zestienmetergebied op, schoot op doel maar door een been van de verdediger leverde dit niet meer dan een corner op. Met nog vier minuten te spelen gaven we de winst bijna nog uit handen. Een misverstand tussen Dani en Fernando zorgde ervoor dat de bal bijna in het eigen doel rolde, maar op de doellijn kon de bal nog worden weggewerkt. Het laatste wapenfeit kwam van de schoen van Ali, zijn schot ging helaas net naast het doel. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De tiende competitie-overwinning van Sc ’t Zand C4 was een feit.

Doordat de achtervolgers allemaal punten verspeelden is de voorsprong op nummer twee naar maar liefst elf punten gegroeid !
Daarna barste het feest los. Onder geluid getoeter en applaus van de aanwezige supporters, verlieten spelers en begeleiding het veld. In de kleedkamer stond champagne klaar en menig speler sprong met zijn kleren aan onder de douche. Ondertussen flitsten de fotocamera’s en draaiden de videocamera’s op volle toeren. Nadat iedereen was omgekleed vertrokken we richting Sc ’t Zand waar we om 15.30 uur werden gehuldigd. Namens de club sprak Wim Drost, tevens C-coördinator het team toe en reikte een bos bloemen uit. Voor Enrico was er een verrassing in de vorm van een kampioensschaal. Nadat de spelers een drankje hadden gekregen was het de beurt aan Enrico voor een speech. Voor de gearriveerde frites en snacks werd deze speech even onderbroken. Daarna hadden Sjoerd en Enrico voor iedere speler een speciaal woord van dank en reikten zij de “beker” uit aan de spelers. Daarna werden nog de nodige foto’s voor later gemaakt. Dit weekend nog even lekker nagenieten en dan gaan we vanaf dinsdag weer vol enthousiasme er tegen aan om ook onze laatste competitiewedstrijd in de najaarscompetitie winnend af te sluiten.