22-05-2016 C4 wint toernooi VV Dongen

Sc ’t Zand C4 wint toernooi in Dongen

In een redelijk sterk deelnemersveld met onder ander derde- en vierdeklassers heeft Sc ’t Zand C4 vandaag een uitstekende prestatie op de mat gelegd. Door alle wedstrijden winnend af te sluiten, kunnen we terecht spreken van een ware kampioen ! Door een vervelende blessure van Tim en de afwezigheid van Dani, werd ons team vandaag met Max van den Noort en Rens Reukers uit de C6 versterkt.
De dag begon droog met een wedstrijd tegen Baronie C7, wat in de competitie tweemaal op een derde plaats in de vierde klasse was geëindigd. Een tegenstander van formaat dus. Sc ’t Zand gaf echt alles deze wedstrijd. Sem stond zijn mannetje in de goal en aan de andere kant van het veld deden Luc en Denzel pogingen om te scoren, maar vonden ook daar een keeper op hun weg. De wedstrijd leek op een 0-0 uit te draaien, op zich al een prima resultaat tegen deze sterke tegenstander, maar het werd nog mooier. Een voorzet van Jeremy werd door Mohamed met een dwarrelschot in de rechterhoek geschoten, 1-0 ! Even later had Mohamed de score nog kunnen verdubbelen, maar helaas ging zijn schot nu naast. De eerste wedstrijd eindigde daardoor in een 1-0 overwinning.
Gesterkt door dit goede resultaat begonnen we tegen Groen Wit C3, eveneens afkomstig uit Breda. Dat op de dag dat Willem II tegen NAC Breda speelde voor een plaats in de Eredivisie. In werkelijk een galavoorstelling kreeg Groen Wit alle hoeken van het veld te zien, maar de keeper vooral het doelnet. De ene na de andere bal vloog in de goal. Sc ’t Zand C4 was niet te stuiten. Denzel opende de score, waarna deze via Youri, wederom Denzel, Danny, Luc, Mohamed en Sem naar een comfortabele 7-0 voorsprong werd uitgebouwd. Klein slippertje was een moment dat Fernando, iets te overmoedig, te ver voor zijn goal stond, waardoor Groen Wit bij een van de spaarzame aanvallen bijna kon scoren. Gelukkig kon Rens de bal van de lijn halen. Nadat Carlo op de rand van de zestien een speler onderuit had gehaald, zeilde de toegekende vrije trap keurig in de linker kruising, 7-1. Het slotakkoord was voor Sc ’t Zand, Mohamed knalde de bal in de verre hoek raak, 8-1.
De volgende wedstrijd speelde we tegen VV Dongen C6, op papier een tegenstander die te pakken moest zijn. Was het overmoed of hadden we ons in de sterkte van de tegenstander vergist ? Feit was dat het in de beginfase totaal niet liep bij Sc ’t Zand. We hadden nog wel het geluk dat we via Denzel met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied op voorsprong kwamen, maar even later scoorde Dongen de gelijkmaker. Het zou toch niet zo zijn dat we tegen deze tegenstander puntverlies gingen lijden ? Een schot van Mohamed werd van de lijn gehaald en de klok tikte de spaarzame minuten weg. De laatste minuut was aangebroken en in een alles of niets poging schoot Denzel de bal op doel. Tot grote vreugde van heel het team ging de bal bij de tweede paal in het doel, 2-1. Een paar seconden later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Onze volgende tegenstander was SCO/TOFS C3 uit Oosterhout. Een stugge tegenstander die nog maar weinig doelpunten had geïncasseerd. Door goed verdedigingswerk van Rens en uitstekend uitkomen van Sem werd een achterstand voorkomen. Na een fout in de verdediging van SCO, profiteerde Denzel direct van dit buitenkansje. Hij pikte de bal op en scoorde beheert 1-0. Toen Mohamed even later de bal onder de keeper doorschoot en de 2-0 liet optekenen, zaten we op rozen. Een afstandsschot van Jeremy leek de kers op de taart te worden, maar helaas voor ons wist de keeper de bal te stoppen.
De laatste wedstrijd was tegen VV Dongen C3. Een team wat in de competitie in de derde klasse uit was gekomen. Dongen C3 had alleen voor concurrent Baronie C7 verloren en verder alles met ruime cijfers gewonnen. Het team wist dus wat te doen stond. Een overwinning of gelijkspel was voldoende voor de toernooiwinst. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk tegen deze tegenstander. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Sc ’t Zand de aanval. Denzel kwam oog in oog met de keeper te staan, maar deze wist zijn schot te keren. Even later had Denzel wel succes. Door het hart van de verdediging slalomde hij en bekroonde zijn actie met een doelpunt, 1-0. Dongen probeerde snel de gelijkmaker te scoren, maar het schot in de linkerhoek werd vakkundig door Sem gepakt. Een overduidelijke handsbal door een speler van Dongen in zijn eigen zestienmetergebied werd niet door de scheidsrechter waargenomen. Wellicht dat het licht vasthouden van Jeremy kort daarna als een goedmakertje moest worden gezien, want nu ging de bal wel op de stip. Denzel nam plaats achter de bal en de 2-0 was een feit. Sc ’t Zand bleef geconcentreerd spelen en gaf nauwelijks kansen weg. Na een goede opkomende actie van Carlo belandde de bal bij Mohamed. Zijn voorzet op Denzel ging hoog over, maar de tijd tikte daarbij in ons voordeel. Toch hoefden we ons geen zorgen te maken, Sc ’t Zand was duidelijk de betere ploeg en met een comfortabele voorsprong op zak zaten we op rozen. Met een schot van Denzel in de verre hoek werd het zelfs 3-0. Toen Denzel kort daarna ook nog de 4-0 op aangeven van Youri maakte, kon de champagne uit de fles. Met een schitterende teamprestatie werd een derdeklasser aan de kant gezet. Door deze overwinning werd Sc ’t Zand afgetekend winnaar van het toernooi bij VV Dongen.

C4 20160522-1

C4 20160522-3

C4 20160522-2

C4 20160522-1