23-01-2016 RWB B2 – Sc ’t Zand B5 (1-3)

EERSTE 3 PUNTEN VOOR DE B5 IN DE VOORJAARSCOMPETITIE.
RWB B2 – SC ‘T ZAND B5 1-3.
Na een korte winterstop, oefenpotje tegen zigo en de prachtige bekerwinst tegen GSBW stond vandaag de 1ste wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma.
We moesten naar Waalwijk om tegen het rood/wit/blauw van RWB aan te treden.
Een voor mij onbekende tegenstander. Toch een beetje rondgesnuffeld en ik verwachtte een gelijkwaardige tegenstander.
Vandaag ontbrak Roy ( ski-uitje) en Bas onze keeper die afgelopen een aanrijding had gehad.
De blessure van Bas valt mee maar kon vandaag niet spelen. Beterschap Bas.
Kai verving Bas in het doel.
de 1ste helft.
We begonnen onrustig aan de wedstrijd. Leden veel balverlies en RWB was feller op de bal. Dit team speelt veel de lange bal en waren er dan ook veel gevaarlijk mee.
Rwb kreeg veel kansjes en scoorde vrij snel de 1-0. Terecht op dat moment. We zaten niet in de wedstrijd. Na een 20 tal minuten hebben we de eerste wisselingkjes aangebracht
in de opstelling en dat ging beter. We gingen meer voetballen, werden brutaler en ook wij kregen kansjes. Bij een afvallende bal kreeg mareno de bal en
schoot onhoudbaar in de rechterbovenhoek. 1-1. Maar we konden niet blijven drukken en er kwam een spelletje met lange ballen snel thuis zonder
veel kansen aan beide zijden.
De ruststand was dan ook terecht 1-1.
De 2de helft.
Ditmaal kwamen we beter uit de startblokken. Wij probeerden niet meer de lange bal te hanteren maar probeerden via combinatievoetbal de bal naar voren te krijgen.
Binnen 1 minuut hadden we al een superkans via daverron en kevin na een mooie steekbal van tom maar helaas ging deze prachtige aanval op de lat.
RWB schrok en zijn deze eigenlijk niet meer te boven gekomen. We kregen meer grip op de tegenstander en ze hebben eigenlijk niet meer als 1 kans en 2 vrije trappen gehad in de 2de helft
richting onze goal. De wedtrijd hadden we in onze zak alleen nu nog doelpunten.
Die vielen ook. Stijn bediende met een corner Kevin die de 1-2 binnenwerkte. Verdiend op dat moment.
We gaven het ook niet meer uit handen en wilde doordrukken om zo snel mogelijk de 1-3 te maken.
Die viel dan ook via een mooie actie van rick die de bal in zijn voet aangespeeld kreeg, mooi wegdraaide en zo de 1-3 tegen de touwen werkte.
Even later werd Kevin onregelmentair tegen de vlakte gewerkt in het strafschopgebied. de scheids had zijn fluit al in de mond maar gaf hem niet.
Onterecht maar ja. De 1-3 zege gaven we niet meer weg.
EINDSTAND 1-3.
goede wedstrijd jongens ondanks een minder begin. Kai super gekeept na 4 jaar uit de goal te zijn geweest