23-01-2016 Sc ’t Zand MB1 – VFC Zwaluw MB1 (3-4)

Sc’t Zand MB1 – VFC Zwaluw MB1 (Competitiewedstrijd)

In de winterstop keek iedereen vol verwachting uit naar de nieuwe indeling van de voorjaarscompetitie. De KNVB veranderde niet veel aan de indeling. Heeze en Hilvaria gingen 1e klasse spelen en Emplina en Best Vooruit waren de nieuwkomers naast de oude bekeneden zoals Zwaluw, LBCSJO en Bergeijk.

Met weinig wedstrijdritme werd gestart met de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen een bekende tegenstander. Van Zwaluw wist ’t Zand 1x te verliezen en 1x gelijk te spelen. Vandaag zou dan de eerste winst moeten betekenen.

Om half 3 werd er afgetrapt op veld 6. In begin was het even aftasten van elkaar. In de 7e minuut plaatste Zwaluw de eerste counter en scoorde meteen de eerste treffer in de wedstrijd 0 – 1. ’t Zand trapte af en zocht naar een opening in de verdediging van Zwaluw. Zwaluw stond goed en gaf weinig kansen weg. In de 15e minuut mocht Mies een vrije trap nemen en zag Madelief het strafschopgebied inlopen. De trap van Mies werd door Madelief op waarde geschat en zij scoorde beheerst de 1 – 1. Eigenlijk was er niets aan de hand. Zwaluw creëerde weinig kansen en ’t zand bleef zoeken naar openingen in de verdediging van Zwaluw. In de 36e minuut plaatste Zwaluw wederom een perfecte counter en liet Joyce kansloos op de inzet en stond het zomaar 1 – 2. Ondanks dat het bekend was dat Zwaluw een counterploeg is, werd daar door ’t Zand niet goed op geanticipeerd. Tot de rust gebeurde er niet veel meer en ging ’t Zand met een achterstand de kleedkamer in.

Ondanks alle goede bedoelingen plaatste Zwaluw na rust weer een perfect uitgevoerde counter en werd de 1 – 3 gescoord. Wederom had ’t Zand hier geen antwoord op. Toch gaf het Zand niet op. Aan de inzet lag het niet want de meiden van Bassie & Adriaan voetbalde voor een beter resultaat. In de 70e minuut mocht Madelief een vrije trap nemen op 20 meter van het doel van Zwaluw. Zij krulde de bal mooi over de muur in de korte hoek en bracht daarmee de stand op 2 – 3. Zwaluw trapte af en scoorde “wederom” uit een counter de 2 – 4. Met nog 8 minuten te spelen perste ’t Zand er een heus slotoffensief uit. Het duurde tot de 78e minuut toen Floor een goede één Twéé opzette met Lisanne door het centrum. Floor rondde fraai af en scoorde de dikverdiende 3 – 4. Helaas was de tijd tekort om er alsnog een gelijkspel uit te halen.

Zaterdag gaat de MB1 op bezoek bij nieuwkomer Best Vooruit. Ik ben benieuwd of ’t Zand ook “vooruit” gaat. Ik ben er weer bij. U ook???