23-04-2016 Bergeijk MB1 – Sc ‘t Zand MB1 (4-0)

Voor de 5e keer trad de MB1 van ’t Zand binnen 1 jaar aan, in en tegen Bergeijk. Bergeijk heeft een degelijke ploeg en had aan een gelijkspel genoeg om voorjaarskampioen te worden van de hoofdklasse, dus toog ik in mijn Gochemobieltje richting Bergeijk. De weergoden waren in wisselende stemming. Dan scheen de zon en even later was er weer hagel of regen. Maar goed er moest gevoetbald worden.

Aangekomen in Bergeijk zag ik Trainer Adriaan al met een deel van de ploeg in de kantine van Bergeijk zitten. Bassie zou later volgen met een ander deel van de groep.
(volgens Bassie & Adriaan om verwarring te stichten bij Bergeijk).

Om 14.45 uur werd er dan eindelijk gefloten voor aanvang van de wedstrijd die door vele toeschouwers werd gadegeslagen. De tribune was volledig gevuld, dus zocht ik een plaatsje achter de linker boom waar de bosjes rechts van lagen en een goed zicht had over het speelveld.

Vanaf het begin golfde het spel heen en weer en van beide teams was te zien dat ze vol voor de winst wilden gaan. Echter de man in het zwart dacht daar anders over. De eerste indruk die deze goochelaar (Alla Fred Kaps) weg gaf, had meer weg van een handbalscheidsrechter. Maar goed ook deze mensen kunnen fouten maken en werd het nog gedoogd. Maar toen een terugspeelbal op de keepster van Bergeijk werd gespeeld, maakte hij het wel heel erg bont. Hij wuifde alle signalen weg en kon geheel Bergeijk opgelucht adem halen. Vanaf dat moment moest ik lijdzaam toezien, hoe deze man de spelregels van de KNVB manipuleerde. Exact een jaar eerder speelde zich hetzelfde af in de kwartfinale beker, ook bij Bergeijk tegen hetzelfde team. (De MB1 van Bergeijk moest en zou naar de overwinning worden gefloten. Maar dat liep anders af. Elaisha was toen de plaaggeest van Bergeijk en knikkerde Bergeijk uit het bekertoernooi). In de 26e minuut werd in de hoek aan de kant van ’t Zand een overtreding gepleegd op Sarena, die op dat moment goed stond te voetballen. Nadat Sarena geblesseerd het veld had verlaten en Bassie had verzocht om een wissel toe te passen, presteerde de “koekenbakker” (volgens F de K was het familie van…) om een hoekschop tegen te geven i.p.v. een vrije trap voor ’t Zand. “t Zand was even van de kook en was niet geconcentreerd bij deze hoekschop, die door een vrijstaande speelster van Bergeijk ongehinderd binnen kon schieten.

In de rust werden de gemoederen bedaard en de meiden van ’t Zand weer opgepept voor de 2e helft. Al snel liep bij een aantal meiden van ’t Zand het batterijtje leeg en kreeg Bergeijk steeds meer ruimte om te voetballen en speelde ’t Zand van de hoek naar het welbekende kastje. Helaas werden een paar persoonlijke fouten afgestraft en was een nederlaag onafwendbaar. Uiteindelijk trok Bergeijk aan het langste eind en werd de MB1 van ’t Zand met 0 – 4 verslagen. Bij ’t Zand werd Anouk, terecht uitgeroepen tot “Woman off the match”. Na afloop galmde het “we are the champignons) door de speakers van Bergeijk en was het tijd om weer naar huis te gaan om dit verslag te schrijven. Op de terugweg werd ik ingehaald door een rose Limousine, met daarin “Jawel de Koekenbakker”.

Op de terugweg ging ik nog ff een bakkie doen in de kantine van Sc’t Zand. Door Bassie en & Adriaan werd mij nog een overheerlijk “Broodje bal” en een lekker kouwe klets aangeboden. Tijdens het nuttigen werd er veel over voetbal gesproken. Echter op een gegeven moment viel ik van mijn barkruk en stonden mijn schoenen spontaan linksom, toen ik hoorde dat het duo “Bassie & Adriaan” de geschiedenis boeken in kan. Het contract van Adriaan wordt niet verlengd en hij gaat zijn kunsten vertonen bij Achilles Veen. Aangezien een “clown” altijd zijn volgers en publiek trouw blijft, heeft Bassie beloofd bij “de meisies van Bassie & Adriaan” te blijven. Ook een 4 tal speelsters van de MB1 gaan voor veel geld een transfer maken naar VR2 of Vr4. Amy, Sterre, Floor en Mies werden voor veel geld verkocht, wat de MB1 weer mag aanwenden om nieuwe spelers te halen. Daarnaast werd trainster Michelle G. al voor veel geld binnen gehaald.

Zaterdag 30 april hoopt de MB1 de volgende ronde van de beker te halen ten koste van SJOvvLBC. Ik ben er weer bij. U ook??
Rep de reporter