23-04-2016 Sc ’t Zand C4 – UVV ’40 C2 (3-4)

Dubbeltje valt verkeerd

In onze laatste competitiewedstrijd uit de voorjaarscompetitie traden we thuis tegen UVV ’40 C2 aan. Inzet was een plaats in het zogenaamde linker rijtje. De tegenstander had voorafgaande aan de wedstrijd één punt minder dan ons team. Omdat Oosterhout nog twee inhaalduels tegoed heeft, kunnen zij qua punten over ons heen gaan. Zaak om de punten dus in eigen huis te houden. Naast Huseyin was ook Fernando vandaag afwezig. Hierdoor mocht Sam van Krieken ons doel verdedigen.
Vlak voor het begin van de wedstrijd werden we getrakteerd op een pittig voorjaarsbuitje en de aanwezige supporters waren aanvankelijk dan ook druk in de weer met Buienradar, Weeronline en hun eigen voorspellende gaven. Op een enkele drup na, hielden we het tijdens de wedstrijd gelukkig wel droog.

Nadat scheidsrechter Henk van Boxtel voor het begin van de wedstrijd had gefloten, was het van beide kanten aftasten. De bal ging over en weer zonder dat er echte kansen ontstonden. Bij de eerste de beste kans was het echter wel direct raak. In het zestienmetergebied lobte Denzel de bal op de grote keeper van UVV ’40 heen en opende de score, 1-0. Lang konden we niet van onze voorsprong genieten, want een minuutje later was het al weer gelijk. Nadat Sem zich bij het uitverdedigen had verslikt in de bal, kwam een aanvaller van UVV ’40 in scoringspositie. Even leek het nog dat Youri de bal voor de lijn kon weghalen, maar helaas de 1-1 was een feit. Na een paar schitterende passeerbewegingen van Denzel, waarbij hij drie tegenstanders uitdolde, schoot hij de bal daarna langs de keeper in het doel, 2-1. Weer liet het antwoord van de gasten niet lang op zich wachten, maar ditmaal werd de bal van dichtbij over het doel geschoten, waardoor we onze voorsprong behielden. Aan de andere kant van het veld zette Denzel weer een paar spelers op het verkeerde been, maar een doelpunt bleef ditmaal uit. Een minuutje of tien voor de rust bouwde Sc ’t Zand de voorsprong zelfs naar 3-1 uit door een zuivere hattrick van Denzel. Aan het einde van de eerste helft scoorde UVV ’40 met een hard afstandsschot de aansluitingstreffer. De wedstrijd was nog niet gedaan !

De tweede helft was koud een paar minuten oud en de stand werd weer in evenwicht gebracht. Na balverlies van Youri, schakelde UVV ’40 razendsnel om en counterde naar 3-3. Na deze gelijkmaker ging er veel mis bij de C4. De passing werd onnauwkeurig, waardoor ons combinatievoetbal niet meer uit de verf kwam. Omdat een aantal spelers ook nog eens uit positie ging lopen, werd het de tegenstander wel erg makkelijk gemaakt. Door goed keeperswerk van Sam werden een aantal doelpunten voorkomen. Zelf konden we buiten een schot van Luc, wat net over het doel zeilde geen enkele doelpoging meer creëren. De minuten verstreken en de wedstrijd leek op ons eerste gelijkspel van het gehele seizoen uit te draaien. Zes minuten voor het einde viel er echter toch nog een doelpunt. Zoals op basis van het spelbeeld van de tweede helft viel te verwachten was deze voor de gasten. Op simpele wijze werd de bal rond getikt en onze spelers hadden het nakijken, met een strakke schuiver in de hoek werd de aanval afgerond, 3-4. In de slotminuten probeerden we nog wat te forceren, maar het mocht niet baten. Het dubbeltje viel verkeerd voor ons.

In de stand staan we nu nog op een zesde plaats, maar concurrent Oosterhout heeft met nog twee inhaalduels tegen lager geklasseerde tegenstanders te gaan, slechts één punt minder. De verwachting is dan ook dat we op een zevende plaats zullen gaan eindigen. Opsteker is, dat we wel het meest scorende team in de competitie zijn geworden, helaas wel met een aantal onnodige tegendoelpunten. Anders had er deze voorjaarscompetitie wellicht meer in gezeten. Op naar de toernooien die we komende maand gaan spelen. Wie weet wat de toekomst brengt !