24-09-2016 Baronie MO17-1 – Sc’t Zand MO17-1 (2-3)

Zaterdag 24 september

Competitiewedstrijd Baronie MO17-1   –  Sc’t Zand MO17-1

Ik zag op de redactie weer een mooi affiche hangen Baronie MO17 tegen Sc’t Zand MO17.

Baronie uit, “ altijd lastig”, dus  toog ik naar het gezellige Breda en liep de nostalgische kantine van Baronie binnen. Als je daar binnen komt ademt het voetbal uit de oude doos. Baronie kwam zelf tussen 1955 en 1971 uit in het betaalde voetbal. De prachtige zwart/wit foto’s laten zien zoals het voetbal er toen uit zag. Omstreeks 16.45 uur zag ik de meiden van ’t Zand het hoofdveld op komen, dus zocht ik een mooi plekje op de tribune. Nadat de spelerspassen waren gecontroleerd, kon de wedstrijd beginnen op het toch al late tijdstip.

Vanaf de eerste minuut zocht ’t Zand de aanval. Maar de gecreëerde werden niet benut. Baronie verdedigde met man en macht het doel en er leek geen doorkomen aan. Toch was het Julia die in de 10e minuut een gaatje wist te vinden in de verdediging van Baronie. Zij reageerde goed op een diepe bal van Sarena. Iedereen van Baronie verkeek zich op deze voorzet en Julia was er als de kippen bij en verschalkte de keepster met een lob 0 – 1.

’t Zand ging door met aanvallen en in de 12e was het wederom Julia die attent reageerde. Noortje schoot van afstand op de keepster van Baronie. In de rebound liep Julia wederom goed in en scoorde zo haar 2e en verdiende 0 – 2 voorsprong. In de 15e minuut kwam Baronie eindelijk voor het eerst over de helft van ’t Zand. Jikke die op dat moment een prima wedstrijd speelde achterin, raakte in een duel ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. Het zag er niet goed uit. Even werd er gedacht aan een beenbreuk, dus moest de “ gele taxi”  uitsluitsel geven. Aangezien deze pas na 25 minuten op kwam draven, lag het spel gedurende deze tijd stil. Na 10 minuten was de diagnose gesteld en ging de “ gele taxi” zonder Jikke en met een lege bus richting waar ze vandaan kwamen. Uiteindelijk viel de schade achteraf mee. Na 35 minuten werd het spel weer hervat. Ik weet niet wat de meiden van Baronie gegeten of gedronken hadden, maar ze gooide ineens veel strijd in de wedstrijd. En dat werd het uiteindelijk ook. In de 30e minuut werd een foutje in de verdediging afgestraft  en kwam Baronie terug  naar 1 – 2. ’t Zand kreeg even geen vat meer op Baronie, wat amper over de middenlijn kwam. Ook ’t Zand wist op dat moment niet te overtuigen. Na rust was het spelbeeld niet veel  beter. De man in het zwart deed daar niet voor onder In plaats van een strafschop te geven voor een handsbal binnen de 16 meter, scoorde Baronie in de 55e minuut de 2 – 2, deze keer was het een knullige bal die over Michelle heen stuiterde en pardoes in het doel belandde . Trainster Michelle protesteerde opzichtig en werd op verzoek van de trainer van Baronie, door de scheidsrechter naar haar “ hok”  verbannen. Vanaf dat moment kon ’t Zand niet veel goed meer doen. De laatste 10 minuten perste ’t Zand weer een opleving uit de vermoeide lichaampjes en werd er met passie, inzet en werklust hard gewerkt om alsnog met 3 punten weg te gaan uit Breda. En dat werd beloond. In de 72e minuut scoorde Julia op een prachtige manier met een afstandschot de dikverdiende 2 – 3 en werd daarna bedolven door haar ploegmaatjes. Toen de stofwolken waren opgetrokken en alle spelers weer overeind kwamen was ik even bang dat Julia niet meer overeind kwam, maar ze had het overleefd. Hoelang de scheidsrechter ook zou laten doorspelen en Baronie de indruk had alsnog gelijk te maken, streed ’t Zand voor elke meter en moest uiteindelijk Baronie genoegen nemen met een nederlaag. Julia werd nog “woman of the match”. Ondanks dat het geen goede wedstrijd was, waren er toch de complimenten van de trainers naar de spelers, vanwege de inzet en werklust om alsnog de overwinning naar zich toe te halen. Maar ook goed voor de ploeg dat er weer eens echt tegenstand werd geboden, dan zijn dit toch wel de spannendste wedstrijden.

A.s. zaterdag wacht thuis op de Bijsterveldenlaan de topper in de hoofdklasse tegen Beerse Boys. Ik ben er weer bij. U ook???