24-10-2015 TSV Gudok C4 – Sc ’t Zand C4 (2-4)(B)

Bekeravontuur gaat verder

In een poule met SV Reeshof C4, Sarto C6 en TSV Gudok C4 leek het er op dat we voor een enorm karwei stonden om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Al onze tegenstanders spelen in de competitie namelijk in de 4e klasse, terwijl ons team in de 5e klasse uitkomt. De eerste wedstrijden in het bekertoernooi werden tegen SV Reeshof C4 en Sarto C6 in winstpartijen omgezet. De tegenstander van vandaag, Gudok C4, wist ook van deze teams te winnen, waardoor zowel TSV Gudok C4 en Sc ’t Zand C4 uit de eerste twee wedstrijden zes punten hadden verzameld. Omdat TSV Gudok in deze wedstrijden vaker het doel wist te vinden als wij, stond dit team in de poule bovenaan. Om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken, moest er vandaag dus worden gewonnen, immers alleen de nummer één uit de poule gaat verder. Afgelopen week was er heel goed getraind en onze scouts hadden zelfs een training van TSV Gudok bezocht om te kijken wat hun sterke en zwakke punten waren. Vooraf in de kleedkamer stonden de gezichten strak tijdens de wedstrijdbespreking. Het belang van de wedstrijd was bij iedereen duidelijk.

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams elkaar duidelijk aan het aftasten en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Echte kansen werden er niet gecreëerd. In de 7e minuut was het eerste schot op doel en dat was direct raak. Lorenzo schoot de bal over de keeper in het dak van het doel, 0-1. Het team kreeg vertrouwen en we gingen steeds beter spelen. We zetten de tegenstander op eigen helft vast. Uit een toegekende vrije trap, zag Lorenzo zijn schot naast het doel verdwijnen. Even later leek een schot van Danny doel te treffen, maar met een prima actie wist de keeper dat te voorkomen. Een minuut later schoot Lorenzo op aangeven van Danny de bal net over het doel. Kans op kans stapelde zich op voor ons team, wat fantastisch stond te voetballen. In het veld was niets te zien van het niveauverschil, sterker nog Sc ’t Zand C4 was op dat moment de bovenliggende partij ! Pas in de 16e minuut kon TSV Gudok gevaarlijk worden. Uit een corner kwam de bal voor ons doel, maar Sem wist de bal vakkundig op te vangen. Kort daarna had een aanvaller van TSV Gudok de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn vizier stond niet op scherp en de bal verdween naast het doel. In de 26e minuut kon Danny op de keeper afgaan, maar zag de bal via het lichaam van de keeper terug het veld inrollen. Een inlopende speler van TSV Gudok liep tegen de bal en kon niet meer voorkomen dat de bal over de doellijn verdween, 0-2. Een minuut later werd het zelfs 0-3. Met enkele fraaie acties bracht Luc de bal voor het doel, waar Danny stond te wachten en de bal in het dak van het doel schoot. Toen Lorenzo vervolgens op slag van rust op het juiste moment de bal naar Husseyn speelde en die in het doel schoot zat ons team op rozen. Een ruststand van 0-4, wie had dat vooraf kunnen denken ?
Wat anders konden onze leiders in de rust doen, dan complimenten uitdelen.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. TSV Gudok gaf zich duidelijk nog niet gewonnen. Direct vanaf de aftrap probeerden ze te scoren, maar de bal rolde naast het doel. Daarna volgde een fase waarin ons team de wedstrijd controleerde, maar buiten een kopbal van Lorenzo ook niet voor gevaar kon zorgen. De tegenstander ging alles of niets spelen en er ontstonden kansen. De schoten gingen vooralsnog naast het doel of werden door Sem gepakt. Na een snelle counter in de 21e minuut zag Sem, dat de bal door zijn benen werd geschoten en het doel in verdween, 1-4. Toen de bal vier minuten later vanaf afstand in de rechter kruising werd geschoten, beloofde het spannende slotfase te worden. Met man en macht werd de 2-4 voorsprong verdedigd en er werd niets meer weggegeven. Omdat we voorin ook niet meer bij machte waren, floot de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd. Yes, we zijn door in de beker !

Binnenkort volgt de loting en dan weten we wie in december in de 1/16 finale onze volgende tegenstander wordt. Dat is voor later, nu vooral lekker genieten van een mooie overwinning en de winst in de poule met vierdeklassers.