Volwassen overwinning onder moeilijke omstandigheden

Er stond een flinke wind schuin over ons goed bespeelbare hoofdveld. WSC speelde de eerste helft met de wind mee en de rood-witten hadden moeite met de omstandigheden.
Toch stond er na 14 minuten spelen 1-0 op het scorebord. De bal werd door vier verschillende spelers 1 keer geraakt: Joost, Robin, Thomas en Kevin van A, en hij lag verrassend in het netje. Doelpunt Kevin van Assouw..
P1040910Het veldoverwicht blijft voor de bezoekers uit Waalwijk, maar ze weten dit niet in doelpunten om te zetten. Wouter Kogels krijgt geen bal tussen de palen te verwerken. De schoten gaan over of naast. Sc ’t Zand is gevaarlijk in de counter en na bij een half uur spelen komt Daan van Hal een teenlengte tekort om een voorzet van Jimmy Jansen te verzilveren.
Zonder veel problemen houdt de verdediging van Sc ’t Zand stand, terwijl de WSC doelman de bal uit een corner uit de kruising moet ranselen: ruststand 1-0.

P1040940Met de wind in de rug draait Sc ’t Zand het spelbeeld om. Het is niet altijd even nauwkeurig maar WSC heeft het moeilijk. In de 50’ kopt Yannick Burleson, op een gave voorzet van Daan van Hal, de 2-0 binnen. WSC is de kluts kwijt en als in de 56 minuut Jordy Fiechter met zijn tweede gele kaart, de wedstrijd kan verlaten, lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar Sc ’t Zand wordt laconiek en iedereen loopt uit positie. WSC profiteert hiervan en komt in de 62 ‘ door Mounir Maamar op 2-1. Het had nog gelijk kunnen worden, maar Sc ’t Zand herpakt zich. Als Mickey van Hooft in de 70’ niet gedekt wordt, schiet hij met een harde knal de bal hoog in de touwen: 3-1. P1040964De rood-witten missen kansen en als invaller Rens van de Hout met zijn eerste balcontact in de 80’ de 4-1 scoort, is het verzet van de bezoekers uit Waalwijk gebroken. Het is dat sluitpost Bart Tuerlings in topvorm is, want hij voorkomt met een paar fantastische reddingen een nog grotere nederlaag. Al met al een verdiende overwinning van Sc ’t Zand, dat met 30 punten uit 16 wedstrijden, fier op de derde plaats staat. Een geweldige prestatie!