25-04-2016 Sc ‘t Zand C4 – Sc ‘t Zand MO17 (1-5)

C4 delft het onderspit tegen de meiden

Enkele weken geleden kwam het verzoek vanuit de meisjesafdeling of we bereid waren om een oefenduel tegen de meiden onder 17 jaar te spelen. Dit team is in voorbereiding op een toernooi wat ze in juni gaan spelen. De speelsters waren uit verschillende teams afkomstig en zouden voor de eerste maal samen gaan spelen. De spelers van de C4 waren enthousiast en gingen graag het duel aan. In de kleedkamer heerste er voorafgaande aan het duel een opgewonden sfeer. Dit klusje zouden ze wel even klaren. De leiding werd zelfs uitgedaagd om een vakantie voor het team te betalen, als ze deze wedstrijd in winst wisten om te zetten. Een weddenschap die de begeleiding graag aanging, waarbij bij een nederlaag het omgekeerde natuurlijk zou gelden. Toen Enrico de teamsamenstelling vertelde werd het plotseling stil. Wat bleek de meiden waren voor het grootste deel afkomstig uit Dames 2, aangevuld met speelsters uit Dames 1, MB1 en C7M.
De weersomstandigheden waren aanvankelijk slecht, het was koud en het regende. Dat deze meiden een aardig partijtje kunnen voetballen lieten ze vanaf het begin van de wedstrijd zien. Op verzoek van de meiden werd er vier maal vijftien minuten gevoetbald, met daartussen coachmomenten. Scheidsrechter Roland Vos had amper voor het begin van de wedstrijd gefloten of Sem moest al vol aan de bak. Met twee fraaie reddingen liet hij zien wat keepen is. De C4 was echter niet bereid om als kanonnenvoer te dienen en stelde de verdediging van het meidenteam op de proef. Na een snelle uitbraak stuitte Denzel op de keepster, in de rebound miste Ali de controle waardoor deze kans op de openingstreffer verloren ging. Kort daarna raakte Lars Knippels de paal. De kansenverhouding was daarmee weer in evenwicht gebracht. Hoog tijd om het initiatief te nemen. Jeremy ging goed door op het middenveld om vervolgens een fraaie dieptepass op Denzel te geven. Die stifte de bal over de uitkomende keepster in het doel, 1-0. Was het overmoed of nonchalance, maar binnen de kortste keren brachten de meiden de score weer in evenwicht. Een te zachte terugspeelbal van Youri op Sem werd direct afgestraft. Razendsnel pikte de aanvalster de bal op en ronde de aanval bekwaam af, 1-1.

In het volgende kwartier kregen we na wederom een combinatie tussen Jeremy en Denzel dé kans om weer op voorsprong te komen. Denzel schoot met een laag schot op goal, waar de bal een prooi voor de keepster werd. Daarna werden de meiden weer sterker en maakten ze optimaal gebruik van hun snelheid. Door goed uitkomen van Sem werd wederom een doelpunt voorkomen. Toch werd in dit kwartier door de meiden nog gescoord. Na wederom een snelle uitbraak werd de bal diep op een aanvalster gespeeld en was Sem kansloos op haar schot, 1-2. Tijd om in de korte pauze de spelers weer op scherp te zetten. Dit leek resultaat te hebben, want de eerste kans in het volgende kwartier was voor de C4. Denzel werd de diepte in gestuurd en met een uiterste krachtinspanning wist de keepster de bal tot corner te verwerken. Toen Tim even later balverlies leed, werd de score verder uitgebouwd. De bal veranderde op weg naar het doel van richting, waardoor Sem kansloos was, 1-3. In het vervolg van de wedstrijd was het wederom aan Sem te danken dat de score niet hoger uitviel. Toch moest hij nog tweemaal de bal uit het net halen. Een bal verdween in de verre hoek en de vijfde treffer werd na een voorzet vanaf de linkerkant van het veld tegendraads ingeschoten. Daarmee werd de eindstand op 1-5 bepaald.

Voor de spelers van de C4 een goede les in combinatievoetbal, rust aan de bal houden en positie kiezen. Laat dit een goed leermoment zijn voor de toernooien die binnenkort worden bezocht. Verder mogen de spelers trots zijn op hun goede tegenspel. Over de vakantie voor de begeleiding hebben we de spelers na afloop overigens niet meer gehoord !

C4 20160425-5

C4 20160425-4

C4 20160425-2

C4 20160425-1