25-10-2015 SVSSS VR1 – Sc’t Zand VR4 (8-1)

Vorige week werden we nog op het fysieke afgetroefd en werd uiteindelijk een onnodig nederlaag geleden tegen GSBW. Ondanks dat GSBW de eerste 30 minuten niets te vertellen had, omdat wij voetballend beter waren en terecht een 1 – 0 voorsprong verdedigde, moest helaas een paar persoonlijke fouten er aan te pas komen om GSBW weer in de wedstrijd terug te brengen. Helaas viel daar niet tegen te voetballen, omdat achterin elke doelpoging werd omgezet in een doelpunt. Jammer, maar weer een paar leermomenten wijzer, gingen we vandaag naar Udenhout om tegen titelkandidaat SVSSS te voetballen.

Met 11 fitte spelers en 2 licht geblesseerde spelers moesten we het SVSSS lastig maken. Michelle was bereid om het doel te verdedigen ivm de afwezigheid van Alana.

De eerste 11 minuten zetten we SVSSS met de rug tegen de muur en speelden we op de helft van SVSSS. Met een paar goede doelpogingen (2x Anouk en 1x Libby) gaven we ons visite kaartje af. Helaas kwam SVSSS er 1x uit en legde de bal bij de 2e paal, waar verkeerd werd verdedigd en werd Michelle kansloos gelaten en stond het tegen verhouding in 1- 0 voor SVSSS. Deze keer pakten we het goed op en gaven meteen weer druk naar voren. Helaas werd in de 13e minuut Diana door 3 tegenstanders op de huid gezeten. Diana kon zich niet beheersen en mocht met rood vetrekken. Daarna speelden we een kansloze wedstrijd en werd uiteindelijk met 8 – 1 verloren. Met dank aan Michelle die met een aantal fabelachtige reddingen wist te voorkomen dat de uitslag hoger uit viel. Deze keer lag het niet aan de inzet, want de complimenten waren van de technische staf van SVSSS. Op inzet en karakter werd een mooie aanval teniet gedaan door SVSSS door aan de noodrem ter trekken. Claudia werd van achteren neergelegd in het strafschopgebied en Anouk schoot de toegekende strafschop feilloos achter de keepster van SVSSS.

Na 7 wedstrijden in de 4e klasse, moeten we constateren dat het gat tussen MB1 en 4e klasse vrouwen, groot is. Met namen op het fysieke gedeelte worden we te vaak afgetroefd. Daarnaast spelen we tegen teams die al een aantal jaren met elkaar spelen en elkaar makkelijker vinden. Ondanks dat, kunnen we hier alleen van leren en proberen aansluiting te vinden met het niveau waar we nu op spelen. Essentieel hiervoor is het volgen van de trainingen. Wat dat betreft hopen we op een betere opkomst bij de trainingen, zodat gericht getraind kan worden op spelsituaties. Volgende week staat de volgende topper uit tegen Merlijn op het programma. Als we hetzelfde kunnen brengen als vandaag (wel met 11 spelers en net zoveel inzet), kunnen we her Merlijn zeker lastig maken.