26-03-2016 Taxandria MB1 – Sc’t Zand MB2 (1-4)

Taxandria MB1  –  Sc’t Zand MB2 (competitiewedstrijd)

Het was vandaag een heerlijk voorjaarsweertje. De KNVB had een beker/inhaal in gedachte en daarom stond de MB1 vandaag stil. Bij de redactie werd bekend dat 3 spelers van de MB1 Michelle, Joyce en Lisanne, vandaag moesten invallen bij de MB2, dus toog ik naar Oisterwijk om de kunsten van de MB2 tegen Taxandria te aanschouwen.

Ik zocht een plaatsje in de overvolle tribune van Taxandria, waar ik een goed uitzicht had op het speelveld. ’t Zand zette vanaf de eerste minuut druk op de verdediging van Taxandria, maar had moeite om de spits Lisanne te bereiken. Zij stond tussen 3 verdedigers van Taxandria en was zodoende moeilijk aanspeelbaar. Na 15 minuten kwam Taxandria voor het eerst op de helft van ’t Zand en dat resulteerde ook meteen in een 1 – 0 voorsprong van Taxandria. Michelle kwam goed haar doel uit, maar de spits van Taxandria punterde de bal net langs de binnenkant van de paal in het doel. ’t Zand mocht aftrappen en stoof weer meteen naar voren. Helaas  verdedigde Taxandria taai en leek er even geen doorkomen aan. Totdat Melissa de bal op het middenveld veroverde. Zij ging op avontuur en liet een half elftal van Taxandria de onderkant van haar schoenzolen zien. Uiteindelijk kwam zij oog in oog met de keepster van Taxandria en knalde de bal langs de keepster en terwijl iedereen op de tribune begon te juichen, spatte de bal op de lat uiteen. Helaas geen doelpunt, maar ’t Zand kwam steeds dichter bij de gelijkmaker. En die kwam ook want even later werd er door Taxandria een bal niet goed verwerkt en uit de kluts werd de gelijkmaker gescoord 1 - 1. Taxandria trapte af, maar ’t Zand veroverde de bal direct en scoorde zo vlak voor rust de verdiende 1 – 2 .

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. ’t Zand viel aan en Taxandria probeerde het wel, maar liep zich telkens vast op Joyce die de boel goed op slot hield achterin bij ’t Zand. Halverwege de 2e helft kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd op naam van Esmee. Zij speelde 4 speelsters van Taxandria uit en verschalkte ook de keepster van Taxandria door de bal bij de 2e paal binnen te schieten en scoorde zo fraai de 1 – 3. ’t Zand ging door, wist uiteindelijk Lisanne te vinden en die (na een aantal gemiste kansen) fraai de 1 – 4 scoorde en daarmee de eindstand van de wedstrijd bepaalde en de MB2 een dikverdiende overwinning bezorgde.

Tijdens de rust ontwaarde ik de trainers Bassie & Adriaan van de MB1 op de tribune. Ik vroeg mij af met welke bedoeling zij daar waren. Na de wedstrijd wilde ik wat vragen stellen, maar zo snel ze gekomen waren, zo snel waren ze ook weer weg.

Volgende week zit ik weer om half 5 bij de wedstrijd van de MB1 thuis tegen Best Vooruit. Komt u ook om de meiden van Bassie & Adriaan aan te moedigen??

Rep de Reporter