27-09-2015 Sc ’t Zand Senioren10 – VOAB (4-1)

S.C. ’t Zand 10 slaat aanval op koppositie vakkundig af: 4-1 (2-0)

Onder een heerlijk najaarszonnetje speelden de mannen van S.C. ’t Zand 10
(a.k.a. “De Vedettes”) zondag hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.
Voor aanvang van deze wedstrijd werden spelers en staf door onze keeper
Toine “Telly” Jongbloets getrakteerd op heuse inloopshirts met bijpassende caps, gesponsord door de Koninklijke Luchtmacht.

Na twee ruime uitoverwinningen tegen de mindere goden uit onze competitie, met als doelcijfers 19-3, kwam in deze derde speelronde VOAB op bezoek.
Dit verdedeld A-junioren team behaalde ook de volle winst uit twee partijen, dus de winnaar van deze titanenstrijd zou spekkoper zijn.
Na een beginfase met het bekende aftasten, en zonder echt grote kansen voor beide ploegen, kwamen we na een kwartier op voorsprong.
Onze aanwinst Jordi ging binnen de beruchte lijnen vakkundig over een VOAB-knietje, en de zoals altijd uitstekend leidende arbiter E.B. (vanwege privacyredenen vermeld ik alleen zijn initialen) kon niets anders doen dan naar de stip wijzen.
Onze topscoorder Pim nam zijn verantwoording en met een droge schuiver door het midden opende hij de score: 1-0.
De jonkies van VOAB waren even van slag, en na ruim een half uur spelen werd de score verdubbeld.
Een aanval van VOAB belandde in de handen van Toine, die direct zijn geheime wapen aansprak. Met een perfecte uittrap bereikte hij Pim die met een bekeken schuiver in de verre hoek de keeper voor de tweede keer het nakijken gaf: 2-0.

Na de thee schakelden de oranje-blauwe jongelingen uit Goirle een tandje bij en kwamen we onder druk te staan.
Het lukte ons steeds minder goed om de linies kort op elkaar te laten spelen en VOAB nam het initiatief volledig over, met als gevolg enkele hachelijke situaties voor het doel van Toine.
We kwamen echter zonder kleerscheuren deze fase door, en uit een van de spaarzame aanvallen liepen we zelfs verder uit.
Jordi stuurde met een bekeken pass Pim weg, de keeper maakte het hem nog even lastig maar in twee instanties tekende hij voor zijn en ook onze derde treffer: 3-0.
VOAB richtte zich na deze mokerslag nog even op, bracht uit een scrimmage de marge weer terug naar twee doelpunten maar verder kwamen de gasten niet.
Het hoofd werd langzaam maar zeker in de schoot gelegd en vijf minuten voor tijd bepaalde good old Frank “Baggio” Bastings met een droge knal in de korte hoek de eindstand op 4-1.

Mannen, een overwinning van het collectief.
Tegen wederom een piepjonge ploeg hebben we laten zien dat een mix van jarenlange ervaring en talent garant staat voor een goed resultaat.
Volgende week gaat de reis naar Haaren, waar Nemelaer het volgende slachtoffer moet worden van de dadendrang van De Vedettes.

Verslaggever
Carlo van Beurden