28-11-2015 Sc ’t Zand C4 – VV Bavel C5 (5-1)

11 – 33 !!!

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Een thuiswedstrijd tegen VV Bavel C5. Op basis van de ranglijst zowaar geen gemakkelijke tegenstander want qua verliespunten stonden ze zelfs op de tweede plaats. Daarnaast kregen ze maar bitter weinig tegendoelpunten om de oen. Voor ons de taak om het seizoen als waardig kampioen af te sluiten. Dit betekende ook in de elfde competitiewedstrijd op rij aan het einde drie punten bijschrijven en daarmee het puntentotaal op maar liefst 33 punten te brengen.

De spelers hadden de aanwijzingen vooraf van de trainers goed in hun oren geknoopt. Al in de 2e minuut van de wedstrijd moest de doelman van Bavel de bal uit zijn doel oprapen. Renzo gaf een voorzet, die Lorenzo bij de tweede paal in de bovenhoek schoot, 1-0. Een droomstart. Niet veel later moest Sem handelend optreden, maar vakbekwaam plukte hij de bal uit de lucht. Daarna brak een lastige fase voor ons team aan. VV Bavel verstoorde telkens onze opbouw, waardoor de kansen zeer spaarzaam werden. Ook van de overtal-situatie konden we geen gebruik maken. In de 22e minuut stuurde scheidsrechter Rob Spelt namelijk een speler van VV Bavel naar de kant, nadat deze Lars Knippels van achteren had neergehaald. Lars kon gelukkig verder spelen, maar even later kwam hij ongelukkig op zijn pols terecht, waarna hij naar de EHBO moest. Einde wedstrijd voor hem.

De wedstrijd ging verder en inmiddels was er een half uur gespeeld toen Lorenzo bij een vrije trap achter de bal ging staan. Waar hij in eerdere weken trefzeker was, daar ging de bal ditmaal onvoldoende de lucht in, waardoor de keeper de bal kon oprapen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.
Direct aan het begin van de tweede helft probeerde Bavel iets te forceren. Uit de toegekende corner werd de bal rakelings over het doel van Sem geschoten. Enkele minuten zorgde een razendsnel uitgevoerde counter voor de gelijkmaker. Ter hoogte van de middenlijn miste Fernando de bal, waardoor de aanvaller richting het doel van Sem kon lopen. In eerste instantie wist Sem de bal te stoppen maar in de rebound was het alsnog raak, 1-1. Deze gelijkmaker zorgde voor uitzinnige vreugde op de bank van Bavel.

Lang konden ze echter niet genieten, want een minuut later tikte Husseyen na goed voorbereidende werk van Luc de 2-1 al binnen. Bavel ging direct weer op zoek naar de gelijkmaker, maar Sem voorkwam een tegentreffer. Nadat Lorenzo in de verre hoek de 3-1 op het scorebord had gebracht, nam de weerstand van Bavel langzaam af. Een schot wat voorlangs het doel ging was nog een van de weinige wapenfeiten. De vierde treffer van Sc ’t Zand C4 was er weer eentje uit het boekje. Husseyn speelde de bal diep op Tim die vanaf de achterlijn een voorzet op Lorenzo gaf en die kopte de bal tegen de touwen, 4-1. De mooiste treffer van de wedstrijd viel in de 21e minuut te noteren. Jeremy speelde de bal naar Husseyn en met een omhaal zag hij de bal in het dak van het doel verdwijnen, 5-1. Een vrije trap van Youri werd door Lorenzo net met zijn hoofd gemist, waarna deze een publiekswissel kreeg. Met zijn drie doelpunten van vandaag bracht hij zijn seizoenstotaal op maar liefst 46 doelpunten. In de laatste minuten van de wedstrijd moesten we met tien spelers verder, nadat Husseyn vanwege natrappen een gele kaart had ontvangen.

In de stand veranderde niets meer, waardoor we met trots mochten zingen “Niemand wint er van ’t Zand”. Na afloop bedankten de spelers de ook vandaag weer aanwezige supporters uitvoerig. Op naar de voorjaarscompetitie !