29-05-2016 C4 Toernooi bij WSC Waalwijk.

C4 sluit seizoen af met een prijs

Sc ’t Zand C4 heeft vandaag met een derde plaats op het toernooi bij WSC in Waalwijk het seizoen afgesloten. Aanvankelijk zouden we zes poulewedstrijden spelen, maar last minute had de organisatie besloten om twee poules met vier deelnemers te maken en vervolgens kruisfinales. Omdat we de pech hadden dat OJC Rosmalen te elfder ure afbelde, viel het toernooi door het vele wachten voor ons eigenlijk een beetje in het water.
Om 10.00 uur verzamelden we in Waalwijk in de veronderstelling dat we iets voor elven tegen RKDVC C5 zouden gaan spelen. Onder druk van het nacompetitieduel wat het eerste elftal van WSC moest spelen, had de organisatie het toernooi danig ingekort. Daardoor werden we in een poule met RKDVC C4, OJC Rosmalen C11 en WSC C5 geplaatst. Na de poulefase volgde een kruisfinale tegen een tegenstander uit de andere poule met VV Haarsteeg C5, RKDVC C5, WSC C4 en WSC C6.
De eerste wedstrijd tegen vierdeklasser RKDVC C4 leek op voorhand een sleutelduel te worden. De eerste tegenvaller van de dag was het uitvallen van Tim. Hij had zoveel hoofdpijn, dat hij niet mee kon spelen en later zelfs naar huis moest. We begonnen goed aan de wedstrijd tegen de club uit Drunen. Denzel ging alleen op de keeper af, maar door goed uitkomen belandde de bal in een scrimmage en werd voor de lijn weggehaald. Ook RKDVC kreeg een grote kans, maar nu was het de beurt aan Sem om zich te laten zien. Langzamerhand werd RKDVC sterker, dat kwam mede doordat wij niet in positie bleven lopen en duels te lichtzinnig aangingen. Na de bal eerst nog naast het doel te hebben geschoten, was het even later wel raak voor RKDVC. Vanaf de rechterkant kwam een voorzet en in het centrum stond een aanvaller helemaal vrij, 1-0. Deze achterstand konden we helaas niet meer ongedaan maken. Een vrije trap van Denzel ging over en een afstandsschot van Jeremy werd door de keeper gekeerd.

Na deze wedstrijd moesten we snel door naar het andere veld, waar vijf minuten later het pouleduel tegen OJC Rosmalen zou worden gespeeld. Daar aangekomen zagen we geen tegenstander en geen scheidsrechter. Na dit een paar minuten te hebben aangezien, besloot de begeleiding om maar eens bij de wedstrijdleiding te informeren. Toen bleek dat de tegenstander een half uur voor de wedstrijd had afgebeld. De wedstrijd ging niet door en we moesten maar liefst twee uur wachten, alvorens we weer een wedstrijd konden spelen. Ondertussen was het gaan regenen, dubbele pech dus.
In de laatste poulewedstrijd moesten we tegen WSC C5 aantreden. Inzet was de tweede plaats in de poule. Wederom kregen we met pech te maken. Youri had teveel last van zijn knie en kon de resterende wedstrijden in het toernooi niet meer mee spelen. Na slordig balverlies van Carlo bij de achterlijn, keken we al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Gelukkig zorgde een snelle counter van Denzel even later voor de gelijkmaker. Met een diagonaal schot van Mohamed en een steekbal van Jeremy op Denzel die maar net over ging, hadden we kansen om de voorsprong te pakken, maar we lieten dit na. In de slotfase had Fernando een engeltje op de lat zitten. Eerst tikte Fernando het hard schot met zijn vuisten tegen de lat om hem daarna keurig op te vangen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, ons eerste van het gehele seizoen !

Door dit resultaat mochten wij van de organisatie om de derde en vierde plaats gaan spelen, tegenstander WSC C4. Na een ingooi van WSC, onderschepte Carlo de bal, speelde via Denzel naar Mohamed, welke met een schot met een fraaie curve de keeper verraste, 1-0. WSC probeerde ons naar achteren te duwen, maar kon weinig kansen creëren. In de slotfase gooide Ali de wedstrijd op slot. Op aangeven van Mohamed schoot hij de bal keihard tegen de touwen, 2-0. Door dit resultaat legden we beslag op de derde plaats in het toernooi.

De afgelopen weken waren we al een keer eerste en keer tweede, zodat we het seizoen afsluiten door op alle podiumplaatsen te mogen staan. Dit in combinatie met het ongeslagen kampioenschap in de najaarscompetitie, het behalen van de 1/8 finales van de bekercompetitie en een plaats in het linker rijtje in de voorjaarscompetitie en de C4 kan terugkijken op een uitstekende prestatie dit seizoen, ondanks de verschillende dieptepunten waar we tijdens het seizoen mee te maken kregen. Een paar spelers maken de overstap naar de B-junioren, andere blijven komend seizoen nog bij de C-junioren spelen en een paar spelers stoppen. Wat je komend seizoen ook gaat doen, heel veel succes en vooral plezier daarbij, dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste !

C4 20160529-5

C4 20160529-4

C4 20160529-2

C4 20160529-1