29-08-2015 Sc ’t Zand F1 – Noad F1 (8-0)(B)

Vandaag stond de allereerste wedstrijd van de gloednieuwe F1 op het programma. Iedereen was weer terug van vakantie, dus we konden op volle oorlogssterkte beginnen aan het eerste bekerduel.

Na een goede warming-up en handen schudden van de tegenstander, kon NOAD beginnen aan de wedstrijd. Na 6 minuten was het al gelijk raak: na een gekraakt schot van Keyane kon Raman de 1-0 binnen schieten. Niet veel later tekende Raman ook voor de 2-0. NOAD kwam er niet echt meer uit, wat een mooie combinatie tussen Raman en Nando opleverde, maar helaas kon de aanval niet afgerond worden. NOAD kwam steeds meer onder druk te staan en kon de bal nauwelijks uitverdedigen. Na een paar kansen gemist te hebben kon Raman de bal veroveren na goed druk te hebben gezet. Hij leverde de bal af bij Keyane die alsnog vlak voor rust de 3-0 binnen kon schieten.

In de rust hadden de trainers even de tijd om het allemaal iets beter neer te zetten en de jongens nog extra boost mee te geven. De jongens kregen nog een extra aanmoediging van de ouder en gingen vol zelfvertrouwen de tweede helft in.
Twee minuten na rust was het alweer scoren geblazen voor Keyane na een mooie assist van Nando, 4-0!! Bickel had ondertussen de opdracht gekregen dat de spits van NOAD geen een bal meer op goal mocht schieten. Elke bal die naar voren werd geschoten door de keeper kon Bickel opvangen, zodat de spits geen schijn van kans had. De F1 bleef maar aanvallen en dit leverde nog meer goals op: Nando scoorde twee keer achter elkaar na assists van Emre en Keyane, 6-0! Maar de tank was nog niet leeg. Met een schitterd afstandsschot scoorde Aiden de 7-0. Op het laatst van de wedstrijd zag Bickel dat de keeper na de uittrap langzaam terugliep naar z’n goal, misschien wel TE langzaam. De eerste keer ging de bal naast, daarna schoot hij tegen een speler aan, maar bij het derde schot wist hij wel raak te schieten! 8-0. Daarna was het vrij snel einde wedstrijd.

Iedereen gaf de tegenstander en de scheidsrechter een hand en er kon begonnen worden aan de penaltyreeks die ook door de F1 gewonnen werd. Mels, Yosri, Emre, Raman, Bickel, Nando en Aiden wisten allemaal het net te vinden. Op een goed hard schot van Gijs had de keeper helaas wel een antwoord, Keyane mikte de bal precies tegen de paal aan.

Al met al een super goede eerste wedstrijd gespeeld. Mels heeft samen met zijn mannen in de verdediging zijn doel schoon weten te houden. De aanval heeft het ook super gedaan door allemaal een keer gescoord te hebben. Na een wedstrijd gespeeld te hebben, staat de F1 stijf bovenaan met de dik verdiende 3 punten!!

Verslaggever: Jelle Mathieu