30-01-2016 Best Vooruit MB1 – Sc ’t Zand MB1 (3-6)

Vandaag stond op het affiche weer een competitiewedstrijd voor de MB1 van ’t Zand, tegen nieuwkomer Best Vooruit MB1.
Toen ik wakker werd en naar buiten keek, zag ik dat ”Pluvius” (god van de regen) er weer een fijne dag van had gemaakt. Het hemelwater vloeide rijkelijk over het Brabantse land. Maar gevoetbald zal er worden, want Best beschikt over een paar kunstgrasvelden, waarop vandaag gespeeld ging worden.

Door de blessure van Amy, mocht Melissa (MB2) invallen in het team van Bassie & Adriaan. Verder was iedereen fit en moest vandaag maar weer eens 3 punten gehaald gaan worden. Dat was de opdracht die het team meekreeg.

Vanaf de eerste minuut zette ’t Zand druk op het doel van Best. Best moest terug in plaats van vooruit en dat resulteerde al in de 2e minuut op een 0 – 1 voorsprong voor ’t Zand. Een puike voorzet van Michelle werd door Madelief op waarde geschat. “Alla van Basten 1988” werd de bal vanuit de lucht ineens door Madelief op haar pantoffel genomen en scoorde zeer fraai de 0 - 1. Nog geen 6 minuten later scoorde Mies fraai de 0 – 2 op aangeven van Madelief. Weer 4 minuten later Werd een vloeiende aanval afgerond door Michelle die op aangeven van Floor de 0 – 3 scoorde. Na deze wervelstorm en vloeiend hemelwater nam ’t Zand gas terug en dacht dat de wedstrijd wel even uitgevoetbald kon worden. Best plukte hier de vruchten van en kwam zelfs aan voetballen, omdat ’t Zand dat toeliet. En warempel in de 27e minuut werd geploeter van ’t Zand afgestraft en scoorde Best de verdiende 1 – 3.

Na de thee (die gretig door de dames van ’t Zand werd genuttigd) ging de 2e helft weer van start, zoals de eerste helft begonnen was. ’t Zand nam het initiatief en drukte Best weer terug op eigen helft. In de 52e minuut scoorde Lisanne op fraai aangeven van Michelle, die zich knap op links had vrij gespeeld, de 1 – 4. Nog geen 3 minuten later dartelde Floor tussen de regendruppels en de tegenstanders en soleerde zo naar de 1 – 5.
Weer 5 minuten later werd een mooi staaltje combinatievoetbal op de mat gelegd door Floor en Lisanne. Zij combineerde tussen de verdedigers van Best die geen grip konden krijgen op die “dekselse” Floor en met een fraaie beweging zette zij Lisanne, die op het juiste moment kwam inlopen, vrij voor het doel. Lisanne scoorde uit een halve draai tegendraads het mooiste doelpunt van de wedstrijd en daarmee de 1 – 6.

’t Zand dacht de laatste 10 minuten met 2 vingers in de neus de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar vergiste zich in de veerkracht van Best. Best had een meisje in het team “geel schoentje” genaamd die gewoon goed kan voetballen en die in de 70e minuut de 2 – 6 scoorde. Weer 5 minuten later was Keep even niet bij de les en vergiste zich bij een diepe bal die over haar heen stuiterde (schot van “geel schoentje”) en stond het pardoes 3 – 6, geheel tegen verhouding. ‘t Zand heeft hiermee da kans laten liggen om te werken aan het doelsaldo, wat op het einde van de rit wel eens beslissend zou kunnen zijn.

Teammanager F de K werd deze keer de “Man off the Mach” door zijn positieve aanwezigheid binnen het team van de MB1.

Namens de redactie wens ik u allen een leuke en prettige carnaval of vakantie. 13 februari staat de kraker ’t Zand MB1 thuis tegen LBC SJO MB1 weer op het programma. Ik ben benieuwd welke vooruitgang de meiden van Bassie & Adriaan hebben gemaakt. U ook??? Kom dan zaterdag 13 februari de MB1 aanmoedigen.