31-10-2015 VV Gilze C4 – Sc ’t Zand C4 (6-9)

Korfbal uitslag
Na ons succes in de beker afgelopen week, stond er vandaag weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. We gingen op bezoek bij de nummer drie op de ranglijst, VV Gilze C4. Een team met een aantal hele grote jongens. Afgelopen weken hadden we dit team al een paar keer zien spelen, dus we wisten wat ons te wachten stond. Tot onze verrassing stonden er vandaag echter nog meer grote jongens in het team. Een uitdaging dus.

Ons team schoot uit de startblokken. Binnen twee minuten hadden we een comfortabele 0-2 voorsprong. In beide gevallen was Lorenzo de doelpuntenmaker. VV Gilze gaf zich echter niet gewonnen. Na een snelle counter verscheen een aanvaller alleen voor Sem, maar deze blokte de bal, waarin deze via de rebound over het doel verdween. VV Gilze hield ons team onder druk en na een toegekende corner, werd de bal in de 6e minuut in het doel gekopt, 1-2. De thuisploeg dacht al aan de gelijkmaker, maar na een mooie dieptepass van Luc kwam de bal voor de voeten van Lorenzo, boem 1-3 ! VV Gilze ging fysiek spelen tot op het randje en soms er zelfs over heen. Lars Knippels moest met een kapotte lip na een slaande beweging van de tegenstander naar de kant en ook Maarten kwam hardhandig met het kunstgras in aanraking. Renzo liet na om ons team op een grotere voorsprong te zetten, door de bal na een goede voorzet van Tim tegen de keeper op te schieten. Daardoor bleef VV Gilze in de wedstrijd, maar pogingen om de achterstand te verkleinen werden om zeep geholpen doordat de bal over ons doel werd geschoten, Sem die een aantal goede reddingen had en eenmaal keerde de scheidsrechter een doelpunt af vanwege gevaarlijk spel. De aanvaller van VV Gilze had zijn been veel te hoog. Desondanks wist VV Gilze kort voor rust de aansluitingstreffer te scoren, 2-3. Daarna kregen ze nog twee kansen, maar de bal ging naast en over ons doel, waardoor we met een krappe 2-3 voorsprong naar de kleedkamer gingen.
In de kleedkamer werden de spelers op de mogelijkheden gewezen, op de vleugels lag de ruimte en de basis voor een aanval. Vol goede moed gingen we richting het veld.

Net als in de eerste helft schoot ons team ook nu weer uit de startblokken. We hadden daarbij ook een portie geluk. Een schot van Lorenzo rolde over de keeper heen in het doel, 2-4. Na een misverstand in de verdediging van VV Gilze, benutte Husseyn dit buitenkansje, 2-5. Een minuut later had het zelfs 2-6 kunnen zijn, maar een verdediger wist de bal nog voor de lijn weg te halen. Ook een vrije trap van Youri van een meter of dertig, trof jammer genoeg geen doel. In de 46e minuut was het wel raak. Op aangeven van Lars Knippels, schoot Lorenzo zijn vijfde treffer van de dag binnen, 2-6. Ook een vrije trap van Lorenzo was raak, 2-7. Daarna ging de bal na een goede redding van Sem, via de rebound toch in het doel, 3-7. Het leek wel of alles wat onze spits aanraakte in goud veranderde., want ook een afstandsschot van hem ging in het doel, 3-8. De wedstrijd leek gespeeld, maar plotseling kwam VV Gilze weer sterk opzetten. Met maar liefst drie treffers vanaf de linkerkant binnen vijf minuten, werd de achterstand tot 6-8 verkleind. Lorenzo ging vervolgens op de rechterkant op avontuur en schoot de bal in het dak van het doel, 6-9. De wedstrijd duurde officieel nog vijf minuten toen Carlo in een reflex de bal met zijn hand uit het doel schoot. Met een gele kaart kwam Carlo nog goed weg. De scheidsrechter legde de bal echter wel op de stip. Sem wist met een uitstekende redding de bal uit de rechterhoek te tikken, waardoor we onze voorsprong van drie doelpunten behielden. In de laatste minuut had Renzo ons team op dubbele cijfers kunnen zetten, maar zijn schot verdween via de keeper over de achterlijn. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Niet onze beste wedstrijd, maar de drie punten die tellen !